El Tarragona Fem Bàsquet guanya el Bencriada i depèn d’ell mateix per aconseguir la permanència (48-56)

Updated: abril 2, 2017

El Tarragona Fem Bàsquet ha fet un pas molt important per aconseguir la permanència sense haver de jugar la promoció de descens després de vèncer el Bencriada a domicili. El conjunt lila ja va guanyar l’equip de Banyoles en la primera volta (47-40) i això fa que, per tant, també tingui l’average a favor. Actualment hi ha 4 equips empatats amb 8 victòries i 6 derrotes. El Tarragona Fem Bàsquet té l’average guanyat amb SESE i Bencriada, però perdut amb l’Arenys. Així, si l’equip tarragoní guanya tots els partits que queden fins a final de temporada (4), seguirà un any més a Copa Catalunya Femenina.

El partit s’ha guanyat des de la defensa. El Tarragona Fem Bàsquet ha estat molt concentrat i actiu en les línies de passada i la defensa per davant de les pivots. Han fet un clínic. Tot i la sortida amb certs dubtes producte de la pressió per la importància del matx (5-0 només començar), el conjunt lila ha capgirat ràpidament la dinàmica gràcies a l’activitat defensiva i el domini en el rebot —un aspecte aquest últim que Del Rey havia anunciat que seria clau—. El Tarragona Fem Bàsquet ha arribat al final del primer quart amb avantatge (9-13), que s’ha ampliat en el segon període.

El Bencriada ha demanat temps mort al tercer minut del segon quart (9-17) i ha decidit canviar la defensa pressionant que estava fent fins aleshores per una zona 3-2. Les tarragonines han jugat amb molta intel·ligència i sang freda, movent la pilota amb criteri i buscant la millor opció. Un triple de Núria Vilamajor ha obert encara més forat (9-20) i, tot i que les locals han volgut reaccionar (17-22) el Tarragona Fem Bàsquet ha arribat al descans per davant (23-26).

La paciència de les visitants ha marcat el tercer quart. Sense precipitació, el Tarragona Fem Bàsquet ha funcionat prou bé en atac però, sobretot, la clau ha estat la defensa. El Bencriada només ha pogut anotar 4 punts en aquest període i la diferència era molt significativa 27-41.

El domini lila s’ha accentuat encara més en el tram final. Un triple de Pasku ha situat la màxima diferència (29-48), que s’ha repetit minuts més tard (31-50, 7 minuts pel final). A partir d’aleshores, les tarragonines han decidit gestionar l’avantatge. El Bencriada anava retallant diferències però molt lentament (39-54 a 2:37 del final) i la victòria no es podia escapar.

Al final, el CB Banyoles ha ajustat una mica més el resultat però no ha pogut evitar el triomf lila que pot valer el seu pes en or.