El Tarragona Fem Bàsquet guanya el Samà i suma, per primera vegada, dos triomfs seguits (58-63)

Updated: abril 9, 2016

El Tarragona Fem Bàsquet s’ha tret una espina que portava clavada durant tota la temporada. El conjunt que entrena Albert del Rey no havia aconseguit sumar dos triomfs seguits en tot el curs però això ja és història perquè, després de la victòria d’aquesta tarda contra el Samà, l’equip lila ha guanyat els seus dos últims partits, contra el Granollers la setmana passada i a Vilanova avui mateix i, a més, supera el seu rival a la classificació perquè l’atrapa en nombre de victòries (6) però li té l’average particular guanyat.

El Tarragona Fem Bàsquet va poder guanyar la seva segona pròrroga de la temporada (la primera, contra el JE Terrassa en la primera fase, 74-71) en un partit que va anar de menys a més. El Samà, que en la primera volta va perdre clarament al pavelló del Sagrat Cor (72-41), va preparar molt bé el partit. El seu tècnic coneixia a la perfecció els sistemes ofensius tarragonins i va fonamentar les seves possibilitats de triomf en la defensa. Així, el Samà va començar en individual, però deixant espai a les exteriors i protegint el joc interior, on la nord-americana Livy Fouty rebia la defensa de fins a 3 jugadores rivals.

El primer parcial de sortida va ser de 7-1. Després de l’ensurt, el Tarragona Fem Bàsquet va començar a jugar més tranquil, amb més calma, i també fent-se fort en defensa (14-12, 1Q). En el segon quart, coincidint amb la tornada de les cinc jugadores que van fer el salt inicial, el Tarragona Fem Bàsquet va capgirar la dinàmica del matx i, amb un fabulós parcial de 2-15 en tres minuts, va deixar el marcador en 22-31. Amb tot, el Samà va reaccionar i va poder marxar al descans amb un desavantatge més petit (28-32).

La segona meitat del matx es va caracteritzar per la igualtat. Les diferències mai superaven els 4 punts i només començar el tercer quart, coincidint amb una defensa en zona visitant, el Samà va anotar un triple. Laia López, que va fer un gran partit, va respondre amb un altre llançament des de més enllà de 6,75 però al final del període, el marcador mostrava un resultat de 42-43.

Feia minuts que el Samà s’havia refugiat en el talent i anotació de Mateos per mantenir les possibilitats de victòria. L’exterior local va fer un gran partit i Del Rey, que va provar diferents defensores sobre ella, no la podia aturar. L’eficàcia de Mateos va ser contrarrestada pel duet fantàstic, Fouty i Pascual, que van anotar 17 i 16 punts respectivament.

El partit va entrar en una fase d’igualtat extrema i, quan faltaven 2 minuts, el Samà dominava per 52-50. El Tarragona Fem Bàsquet va tenir paciència per trobar la millor opció de tir davant la defensa 3-2 de les locals. Així, López va estar inspirada i faltant 50 segons, el marcador era de 52-54. Malgrat tot, Mateos va forçar una falta i va empatar el matx. En la jugada següent el conjunt lila no va anotar i el Samà disposava de 28 segons per encistellar el bàsquet del triomf. Va perdre, però, la pilota i, amb deu segons a l’electrònic, el Tarragona Fem Bàsquet va disposar de la possessió de la victòria. López va fer l’últim llançament. En un tir estil Juan Carlos Navarro, la pilota va tocar el tauler i va fer la corbata al cèrcol.

Pròrroga. En el temps extra, només hi va haver un color, el lila. El Tarragona Fem Bàsquet va arribar més fresc mentalment i no va donar cap opció al seu adversari, que només va poder anotar 1 tir lliure i un triple sobre la botzina final. Amb una defensa esplèndida, l’equip d’Albert del Rey va poder celebrar una victòria per segona setmana consecutiva i el descens directe queda una mica més lluny.

A banda del triomf, el partit va servir perquè Analía Casado tornés a jugar uns minuts. La base extremenya va patir una trombosi en un braç abans de Nadal i ha estat quatre mesos sense competir. Casado va jugar 4 minuts.