El Tarragona Fem Bàsquet, liderat per una gran Pascual, tomba el Granollers (59-39)

Updated: octubre 1, 2016

El Tarragona Fem Bàsquet ha guanyat el primer partit de la temporada després de vèncer el Granollers en un matx que va dominar des de l’inici. El conjunt lila va ser molt superior des de la defensa i la ràpida transició ofensiva, però també en el joc estàtic, superant les alternatives defensives del seu rival —individual i zona 2-3—, les incomprensibles decisions arbitrals i l’eliminació de qui ha de ser la seva jugadora referent dins la zona, Claudia Pérez. La pivot aragonesa va tornar a cometre vells errors i de seguida es va carregar de faltes (2 abans dels primers 5 minuts de partit) i després, sense controlar els seus impulsos, va fer la quarta en els primers dos minuts del tercer període i va ser eliminada tot seguit per una tècnica per protestar (aleshores el marcador era de 38-21). Aquest fet, que podria haver estat decisiu en el matx no ho va ser perquè l’equip en conjunt va fer  un partit molt seriós i perquè la júnior Maria Velasco va fer una actuació molt destacable.

Convocada per primera vegada, Velasco va demostrar un saber estar a la pista que fa concebre esperances per apostar per ella tal com el club espera de fa anys. Tot i que va pecar d’inexperiència en algunes jugades ofensives, va defensar dur, va saltar a l’ajuda amb velocitat i va ser un baluard en el rebot, especialment defensiu. Va jugar molts minuts (12:53) per l’absència de Pérez i quan va ser substituïda a 3 minuts del final del matx, va rebre l’ovació del públic que abarrotava les graderies del pavelló del Sagrat Cor després d’anotar 3 punts, agafar 6 rebots i fer una valoració de 7.

Pasku, sempre Pasku

Si una cosa ha quedat clara en el partit d’aquest vespre és que Pasku continua amb la bona forma del curs passat. La base va tornar a dirigir molt bé i, com sempre, va ser el desllorigador quan les coses no pintaven massa bé en atac. Ella va enfonsar el Granollers en el segon quart amb dos triples seguits (26-17 a 2:30 del descans), obligant el tècnic visitant a demanar temps mort. Aquells triples van descentrar el Granollers, que va acabar encaixant un parcial de 16-0 en els últims 7 minuts i mig de segon període, arribant al descans amb un marcador de 34-17.

El partit, però, va tenir molts alts i baixos. En l’arrencada del tercer quart, el Granollers es va apropar, va aprofitar l’eliminació de Pérez i el desconcert local per deixar un marcador en 38-28 però el Tarragona Fem Bàsquet va redreçar el rumb. Amb tot, no va ser senzill. L’actuació arbitral va ser durant molts moments desconcertant i un fet va destacar més que altres: les faltes antiesportives. El Granollers va tallar successivament (especialment en els dos primers quarts) els contraatacs locals amb falta sense que els àrbitres xiulessin antiesportiva. Al final, en van assenyalar una i per aquesta causa,  a 5:35 del final del matx. El públic va aplaudir irònicament.

El quart període va refermar el domini local. La pressió defensiva de les exteriors del Tarragona Fem Bàsquet va desquiciar el Granollers que durant tot el partit va perdre moltes pilotes (27). Garcia, Tierno, Pasku, Vilamajor, totes van fer una feina enorme i els contraatacs sovintejaven. El rebot era lila i el partit també (52-33 a 5:35 del final) en el primer triomf del Tarragona Fem Bàsquet en aquesta lliga després de dues jornades disputades —s’han jugat tres, però la primera es va ajornar pel conjunt tarragoní—.