El Tarragona Fem Bàsquet manté la serenor en el tram final i venç el Granollers (60-54)

Updated: abril 2, 2016

Guanyar sense patiment sembla menys important. El Tarragona Fem Bàsquet, abonat als finals d’infart, va vèncer el líder, el Granollers, que tenia un balanç fins avui d’11 triomfs i 2 derrotes. El conjunt lila va saber patir com mai i, a diferència d’altres partits, va gestionar bé el tram final quan les coses es van complicar una vegada més. Les noies que entrena Albert del Rey semblen haver après la lliçó, no es van posar nervioses, van mantenir el cap fred i van jugar amb pausa i intel·ligència.

Va ser un matx dominat en tot moment per les locals, que van fer una sortida esplèndida. El concurs de jugadores com Fouty, Pascual i Fort va ser decisiu. Especialment important va ser l’aportació d’aquesta última. Ona sembla reviure el gran moment de forma de la temporada passada i, tot i que en aquesta lliga no pot imposar el seu físic, sí que utilitza el cervell per guanyar la posició, agafar rebots i forçar faltes com ningú. És el que s’acostuma a dir: la més llesta de la classe. Ella va revolucionar el partit en el primer quart. Tot i que el Tarragona Fem Bàsquet duïa la batuta (13-4 a 4:47 del final del primer període), el Granollers va reaccionar tímidament, però Fort, amb un triple i culminant una recuperació de pilota de Pascual tot seguit amb un dos més un, catapultava el conjunt lila (19-10). L’aler pivot encara va fer 2 punts més tot seguit i va provocar que el seu equip arribés al final del període 12 punts per sobre (25-13).

Fort, però, va estar immensa la resta del matx, especialment en la part final de l’enfrontament, defensant la millor jugadora visitant, la nord-americana Woods. Tot i ser més petita físicament, Del Rey li va encomanar aquesta tasca i Fort va complir, com sempre.

El Granollers va començar a reaccionar en el segon quart. Les visitants, que no podien aturar Fouty al pal baix, van començar a situar una defensa 2-3 per impossibilitar les pilotes al pal baix a la pivot d’Ohio. Amb Fouty desconnectada, l’atac es va ressentir. Les locals va anotar només 4 punts en els primers 8 minuts del quart (29-26) i això ho va aprofitar el Granollers —que creava problemes en la sortida de pilota de les liles, en la sacada de línia de fons— per retallar distàncies. Amb tot, una cistella de Douglas, deixava el marcador una mica més favorable al descans (34-29).

La zona 2-3. En la segona meitat el Granollers va apostar fermament per la zona a mesura que passaven els minuts i la fluïdesa ofensiva inicial del Tarragona Fem Bàsquet va desaparèixer. Les locals buscaven a Fouty sempre que podien però els hi faltava equilibri en el joc exterior, anotar des de la llarga distància. Amb tot, la defensa local va ser molt bona. Van suplir la falta de recursos ofensius amb intensitat i això els hi va permetre mantenir el domini i, fins i tot, obrir una diferència important (50-35 a 2:01 del final del tercer quart). Un triple de Fouty (dels 2 que va anotar el Tarragona Fem Bàsquet en tot el partit) i un dos més un de Laura Vilamajor, donaven tranquil·litat a les files locals.

IMGP5487(1)mLa pau, però, va durar tres minuts. El Granollers va sortir molt intens en el quart i definitiu període i va marcar un parcial de 0-4 que va deixar el marcador en 50-44. A partir d’aleshores, les diferències no van ser tan grans com abans. Cada pilota era or. En atac, les visitants van apostar per buscar a Woods al pal baix, que va aconseguir un parell de jugades de dos més un. El Tarragona Fem Bàsquet tenia problemes per trobar forats en la bona defensa 2-3 visitant, una zona molt ben ajustada. Sense tir exterior (només un llançament de 5 metres de Douglas), cada atac era un maldecap. Fouty tenia una vigilància especial i va ser aleshores quan la decisió de Pascual i el coratge de Fort i Vadillo —tap de Fort a Woods amb 58-54 i 30 segons per jugar i un altre de Vadillo a quan una jugadora visitant feia la safata sola en contraatac— van decantar la balança. Aquesta vegada, els tirs lliures van entrar i el Tarragona Fem Bàsquet va sumar un triomf molt important per a la permanència.