El Tarragona Fem Bàsquet mostra la millor imatge del curs i suma el segon triomf

Updated: novembre 7, 2015

“Avui, finalment, hem donat una imatge d’equip de Copa Catalunya Femenina”. Així de contundent s’ha mostrat el tècnic del Tarragona Fem Bàsquet després que el conjunt lila hagi sumat el segon triomf del curs en una gran actuació coral, demostrant solidesa i maduresa en els moments decisius. La visita a la pista del CEJ L’Hospitalet era clau perquè els dos pròxims partits de lliga es jugaran al pavelló del Sagrat Cor i això pot canviar la dinàmica de derrotes del Tarragona Fem Bàsquet (ara 2 i 6). Del Rey comptava, per jugar amb un equip que ara es troba a només un triomf de les liles, amb la baixa de la jugadora, juntament amb Livy Fouty, més en forma del grup, Laura Pascual Pasku, que s’ha quedat a Tarragona amb grip. Tot i això, i tenint en compte que L’Hospitalet té com a principal referent la base Portillo, el Tarragona Fem Bàsquet ha demostrat una gran planificació de partit, amb una defensa sòlida i moments de gran encert ofensiu, especialment en el tercer quart quan ha anotat tres triples seguits (Laura Vilamajor, Fouty i Tierno) per marcar un parcial de sortida des del descans d’1-13. En els moments delicats, sense Casado eliminada per faltes i Tierno, exercint de segona base amb quatre, el Tarragona Fem Bàsquet no ha perdut els papers i ha mostrat una maduresa pròpia de l’exigència de la competició. Diumenge que ve, després de la presentació de tots els equips del club, el rival serà el SESE i l’altra setmana, en l’inici de la segona volta de la primera fase de la competició, contra el Grup Barna. Aquest pot ser el punt d’inflexió.

El partit va tenir un inici difícil perquè els dos equips tenien problemes per encistellar. El marcador mostrava un tempteig baix (12-12), per culpa de la manca de punteria i també per l’excessiva duresa dels cèrcols, que rebutjaven qualsevol pilota que no entrés neta. La igualtat predominava a la pista. El Tarragona Fem Bàsquet, tal com havia advertit el seu tècnic aquesta setmana, va fer-se fort en defensa per créixer i les locals van patir per anotar (20-21 al descans). En el tercer quart es va produir el moment clau. Del minut 24 al 26 les visitants van anotar tres triples seguits per un parcial de sortida d’1-13. Fouty, que dominava sota el cèrcol, en va anotar un, confirmant d’aquesta manera el seu bon canell, aprofitant durant tot el partit tirs de mitja distància (23-35). El CEJ L’Hospitalet, però, no es va rendir. Va decidir anar a totes a l’últim període i el Tarragona Fem Bàsquet va haver de lluitar fins al final. Les faltes personals van ser un problema. Analía Casado va cometre la cinquena a 8 minuts del final del matx i la seva substituta natural en aquest partit, Laura Tierno, tenia 4. Altres jugadores de l’equip estaven molt carregades de faltes i això podia condicionar la seva defensa. De fet, Del Rey havia situat una zona minuts abans per protegir-se d’aquesta circumstància.

Les locals van anar fent la feina de la formiga i, a 1:08 pel final del partit, el resultat era de 45-48. Amb tot, la serenor tarragonina va ser clau. Es van anotar els tirs lliures i la defensa va fer la resta. El CEJ L’Hospitalet va fer 5 atacs en aquest minut final i només va poder anotar en un d’ells. Laura Vilamajor va sentenciar des de la línia de tirs lliures i el segon triomf del curs va ser un fet.