El Tarragona Fem Bàsquet paga car els errors en atac i perd contra el SESE (47-52)

Updated: novembre 15, 2015

En una batalla tàctica sense precedents aquesta temporada, el Tarragona Fem Bàsquet va sucumbir contra un rival que va teixir una defensa espessa i plena de paranys que va fer que les noies que entrena Albert del Rey caiguessin de quatre grapes una vegada i una altra. Aquest problema no va ser l’únic, perquè si no s’haguessin produït tantes errades en atac, el partit hauria caigut del costat local. El Tarragona Fem Bàsquet va desaprofitar un munt de tirs fàcils, còmodes, sota el cèrcol, en jugades de porta enrere o en contraatac un contra zero o fins i tot, dos i tres contra zero. L’anella va rebutjar els tirs. Sense encert en un matx en què cada pilota era or, les locals van anar a remolc durant tot el partit. A remolc del ritme que marcava la base visitant Eli Mariscal, que va fer el que va voler quan ho va voler. En un clínic, un recital de joc, Mariscal va dur el seu equip al triomf tot i que, en el quart període, va estar pràcticament negada a cistella i, fins i tot, va fallar dos tirs lliures quan el marcador mostrava un 47-50 a falta de 22 segons pel final. I tres triples completament sola. Però era massa tard. El Tarragona Fem Bàsquet les veia quadrades i el partit va caure del bàndol visitant.

L’inici del matx va ser un presagi. Els tres primers atacs del Tarragona Fem Bàsquet van ser tres pèrdues de pilota i, amb 0-6 de parcial de sortida, Del Rey va haver de demanar temps mort de seguida. El matx va ser aleshores com una partida d’escacs. Ambdós entrenadors van fer servir la pissarra de valent i va ser un goig poder apreciar tanta riquesa tàctica, bàsicament defensiva. Hi havia molt contacte, molts canvis en els bloquejos, molt dinamisme. El SESE havia plantejat un partit des de la pressió a tota la pista després de cistella, zona 2-3 i, sobretot, un 2 contra 1 constant sobre Livy Fouty al pal baix. La nord-americana, mig lesionada al genoll, no va poder imposar-se perquè estava ben defensada i l’atac es ressentia. Amb tot, llesta com és, va aprofitar la focalització de la defensa sobre ella per assistir a Fort i Vadillo que, en inferioritat de centímetres respecte a les pivots visitants, van lluitar com lleones.

El segon mal presagi va arribar amb el so de la botzina del final del primer quart. Mariscal va anotar un triple quan havia estat a punt de perdre la pilota i a partir d’allí va començar el seu recital perquè va anotar els 19 punts més que havia de fer en el segon i tercer períodes, per cap en el quart. Tot i que Del Rey va situar diferents jugadores sobre Mariscal, ningú la va poder aturar i només Casado va semblar que era la millor opció sobre la base visitant. Amb tot, en atac va ser Pasku, una altra vegada, la jugadora més resolutiva, tot i que la tarragonina va patir molt contra la directora de joc rival.

Al descans, 25-28 i la sensació que amb només una mica d’encert, el partit seria lila. S’havien fallat moltíssims tirs fàcils, errades inexplicables, i s’havien perdut moltes pilotes en situacions clares. Una petita millora i prou. Però no. Fouty va fer la tercera falta abans del descans i l’equip no trobava referents ofensius. El SESE, en canvi, jugant al ritme de Mariscal, es va sentir còmode i, una bona sortida visitant en el tercer quart complicava les coses (29-37 a 4:15 pel final del tercer quart). En estàtic tot eren problemes. El tir exterior no funcionava i les penetracions topaven contra la forta defensa del SESE, 37-47 al final del tercer quart.

En l’últim període, Albert del Rey va apostar-ho tot a la defensa. Amb un equip ple de jugadores de brega va anar retallant diferències. El tècnic local va situar una defensa en zona 2-3 aprofitant que Mariscal era a la banqueta els primers minuts per descansar, però no va canviar el sistema defensiu amb l’entrada d’aquesta jugadora. Va funcionar perquè la base va fallar tres triples completament sola i les diferències es van escurçar (47-50 a 2:45 del final). Amb tot, faltava encert. El Tarragona Fem Bàsquet va anotar dos tirs de camp de sis intents en l’últim quart i la seva font d’anotació van ser els tirs lliures (6/6). Massa poc bagatge.

La derrota es va consumar contra un rival directe en una jornada, la de la presentació dels equips del club, que hauria estat propícia per escalar posicions a la classificació perquè alguns equips com Ploms o Bencriada havien perdut els seus partits. La setmana que ve el Grup Barna, un altre rival directe, visita el Sagrat Cor. Toca continuar treballant.