El Tarragona Fem Bàsquet perd contra el JET i encaixa la sisena derrota seguida (55-48)

Updated: gener 10, 2016

El Tarragona Fem Bàsquet va encaixar la sisena derrota consecutiva en un partit que podria haver guanyat però que va perdre per culpa d’errors coneguts aquest curs i d’una falta d’intensitat, però, poc pròpia de l’equip d’Albert del Rey.

El partit tenia un cert regust de revenja pel bàndol local perquè en la primera volta el Tarragona Fem Bàsquet va vèncer el JET (74-71), en el que va ser el primer triomf a Copa Catalunya Femenina del club lila. Tot i això, el primer quart va ser favorable a les visitants que, però, van desaprofitar una bona ocasió d’obrir un forat important en el resultat (12-13)  i encaminar un triomf que finalment no es va produir. Les tarragonines van fallar 4 tirs lliures dels 6 que van llençar, van tenir molt poca punteria des del perímetre i, a més, van perdre un munt de pilotes. Aquests dos últims factors van ser clau en el resultat final. El Tarragona Fem Bàsquet va perdre un total de 24 pilotes al final del matx (per 9 del seu rival), 19 en els dos primers quarts. En el tir exterior, una estadística de 2/13 en triples. La falta de punteria des de la mitja i llarga distància condiciona el joc del conjunt lila que veu com partit rere partit els rivals tanquen la seva defensa sobre la nord-americana Livy Fouty, que rep ajudes constants per part de pivots i alers adversaris. Quan la pilota surt al perímetre, els tirs no entren.

Amb aquest panorama, el JET va agafar les regnes del partit (24-19 al minut 16 i 33-24 al descans) i ja no va deixar de dur la batuta fins al final. Parlant de batutes, Del Rey va fer debutar Sandra Pascual, germana petita de Laura Pascual, que cobria, d’aquesta manera, la baixa d’Anna Garcia, amb bronquitis.

El JET, conscient de la falta de pólvora de les exteriors del Tarragona Fem Bàsquet, va situar una defensa 2-3 que li va donar molt bons resultats (45-36 al tercer quart). Les visitants, amb deu minuts per endavant, van intentar ser més agressives, amb una defensa pressionant a tota la pista i van mantenir-se a distància de poder disputar el triomf (52-46 a 2:06 pel final) però l’equip no va tenir l’empenta que l’ha caracteritzat durant el curs, li va faltar aquella espurna d’intensitat que va permetre el JET endur-se el triomf.