El Tarragona Fem Bàsquet torna a fer un gran partit però no pot amb el CBF Cerdanyola (65-54)

Updated: novembre 19, 2016

Cada setmana passa el mateix. El Tarragona Fem Bàsquet juga a un gran nivell, domina el marcador per moments però acaba cedint davant el potencial adversari en els últims instants. El conjunt lila demostra compromís, treball i cohesió però li falta quelcom més, allò que el separa dels triomfs, un extra de qualitat o talent. O fins i tot uns centímetres més d’alçada. Contra un rival molt potent, molt alt i que aspira a jugar la final a quatre d’ascens a Lliga Femenina 2, el Tarragona Fem Bàsquet no només va plantar cara si no que va ser capaç de dominar durant molts minuts el partit gràcies a la seva excel·lent defensa en zona i la seva lluita sota els cèrcols.

Malgrat la inferioritat en centímetres de les tarragonines, la feina dels entrenaments es va revelar clau per poder posar la por al cos a un rival, el local, que fins al partit d’avui havia guanyat 8 partits de les 9 jornades disputades fins al moment. Per contra, el Tarragona Fem Bàsquet no ha pogut sumar més que dues victòries, i haurien sigut moltes més si no s’hagués trobat en situacions com les d’aquest vespre, en què li ha tornat a faltar un extra més d’encert i força física en una lluita desigual.

El matx va començar amb mitja hora de retard però això no va afectar la posada en escena del CBF Cerdanyola, que va marcar un parcial de 8-0 de sortida. Aleshores, l’entrenador tarragoní Albert del Rey va decidir situar una zona que va complicar molt la vida a les locals, que van encaixar un parcial de 2-17, per tancar el primer quart amb un marcador de 16-17.

El partidàs de les visitants, personificat primer amb Vilamajor i després amb Tierno —gran direcció de joc— i Romeu —el millor matx en l’aspecte ofensiu—, per no parlar de les interiors, que es van deixar la pell sota els taulers, va entrar en una terra de ningú en el segon període, amb moltes impresicions pels dos bàndols (32-28 després d’un triple en l’últim segon del CBF Cerdanyola).

Després del descans, el Tarragona Fem Bàsquet va fer una gran sortida, mantenint el bon to defensiu i atacant amb criteri, fet que va permetre un parcial de 0-7. Amb tot, després d’un temps mort local, la base Blanca Garcia i la pivot Marceló van agafar les regnes del seu equip i van capgirar la dinàmica amb un parcial d’11-0 i el CBF Cerdanyola passava a comandar el matx (43-39).

Tot i el domini local, les tarragonines continuaven amb possibilitats de victòria (47-45 a 7 minuts del final). Va ser on aquest punt quan les forces van començar a abandonar les visitants. La lluita sense treva i contra un adversari més poderós físicament va afectar la presa de decisions de l’equip lila, que va cometre moltes errades en atac. El CBF Cerdanyola ho va aprofitar per agafar una renda que, al final, va ser decisiva.