El Tarragona Fem Bàsquet trenca la mala ratxa amb una victòria molt treballada contra el SESE (58-49)

Updated: novembre 5, 2016

El Tarragona Fem Bàsquet va aconseguir trencar la malastrugança que el perseguia de feia setmanes després de perdre els últims cinc enfrontaments que havia jugat, partit ajornat inclós. El conjunt que entrena Albert del Rey va vèncer un rival directe en la lluita per la permanència, el SESE, que abans del matx tenia el mateix balanç de victòries i derrotes (1-6).

El matx no va ser gens senzill. L’equilibri de forces va presidir l’enfrontament i només Laura Pascual (Pasku) en els primers deu minuts va ser capaç de trencar la defensa visitant. La base lila va tornar a fer un gran partit després d’algunes actuacions grises, com la resta de l’equip. Pasku va anotar tots els punts del Tarragona Fem Bàsquet en el primer període però això no va ser suficient perquè el conjunt local pugués acabar els deu primers minuts amb avantatge (13-14).

El segon quart va ser una autèntica guerra de trinxeres. Els equips no van donar treva però l’encert no va ser una virtut de cap dels dos contrincants. El Tarragona Fem Bàsquet va perdonar molt, massa, sota el cèrcol, i això va provocar que el SESE estigués sempre a sobre seu i, al final, el sobrepassés (20-25 a 3:45 del descans). Amb tot, la lluita de les liles va ser fonamental. Sense Pasku, que agafava aire a la banqueta, l’equip local va haver de recórrer a la combativitat, una arma que sempre exhibeix. Des del treball va arribar una petita remuntada que va culminar de forma espectacular al llindar del descans. Amb només 3,5 segons per jugar, el tècnic visitant va fer un petit favor a Albert del Rey: va demanar temps mort tot i que l’atac havia de ser lila. Del Rey va plantejar una jugada que va sortir a la perfecció. Romeu va creuar camp propi i sobre la botzina va poder llençar en carrera totalment sola. Val a dir que la distància era enorme, mitja pista, però la pilota va entrar neta a la cistella (29-27).

Després del descans, la dinàmica va ser similar. El Tarragona Fem Bàsquet perdonava molt en tirs còmodes però les visitants tampoc ho aprofitaven. Van ser minuts on si algú anotava, l’altre també i de seguida i tot quedava per resoldre a deu minuts pel final (40-37).

En el tram decisiu, el Tarragona Fem Bàsquet va demostrar més sang freda i potència física. Van ser aquests uns minuts en què Claudia Vadillo va fer un clínic de defensa sobre la interior més perillosa de l’equip rival, Cuní, i, en general, el Tarragona Fem Bàsquet es va mostrar molt sòlid sota l’anella, amb una Ona Fort amb el seu paper de sempre, arreplegant tot el que el ferro escopia i també bons minuts de Ferrús. La diferència en rebots entre ambdós equips al final del matx va ser clau. Un triple de Pasku posava les coses molt de cara per a les locals (54-46 a 2:39 pel final) i la defensa es va encarregar de mantenir la distància fins al final en un partit en què tot l’equip es va haver de posar el vestit de feina.