El TGN Bàsquet A tomba el JET a la pròrroga i suma el primer triomf del curs (74-71)

Updated: octubre 17, 2015

El sabor de la victòria és més dolç si costa més d’aconseguir. En aquest cas, el TGN Bàsquet A va sumar un triomf embafador després de vèncer el JET Terrassa en un partit que es va decidir a la pròrroga. Les noies que entrena Albert del Rey van haver de suar la cansalada per tombar un rival que sempre que semblava mort ressorgia de les seves cendres com l’Au Fènix.

La victòria, sempre fruit d’un joc coral, va tenir una protagonista clara, evident i indiscutible: Laura Pascual. La jugadora tarragonina va fer un clínic de com dirigir el seu equip i, amb una rauxa imparable, va revifar les seves companyes, contagiant-les d’energia quan les coses pintaven malament. Pascual va ser a tot arreu, va anotar, va assistir i va rebotejar, certificant una actuació per emmarcar que, a nivell de números -tot i que els intangibles són gairebé més importants- es va mostrar amb una valoració de 28. Pascual, però no va estar sola. Dins la zona, Livy Fouty es va fer forta, va regnar, agafant tots els rebots possibles, barallant-se amb tothom de l’equip rival. La pivot nord-americana, però, va tenir una ajudant de luxe. Laia López va destapar tot el seu potencial. Jugant en la posició de tres, aquesta aler-pivot de condicions físiques i tècniques innegables, va fer el millor partit amb la samarreta lila, i una part del triomf també és seva.  Va ser Fouty qui va anotar la cistella que va forçar la pròrroga a cinc segons del final després, per descomptat, d’agafar un rebot ofensiu. El JET havia capgirat el resultat amb un parcial de 0-6 (un triple i un dos més un) en trenta segons i el drama d’una nova derrota planava per les graderies del Sagrat Cor.

En el temps extra, el TGN Bàsquet A va sortir en tromba (66-60) però el JET no es va rendir i, altra vegada amb tirs de tres punts i jugades de dos més un -l’aler-pivot Johnson, tot i haver estat ben defensada per Ona Fort durant gairebé tot el partit, va ser un malson- va posar la por al cos a les locals (70-69 a 30 segons del final). Amb tot, les jugadores liles van estar fines en els tirs lliures al tram final -tot i que n’havien fallat molts durant el matx- i la victòria va ser un fet.

El partit no va començar bé pel TGN Bàsquet A. Sense idees en atac, va anar a remolc del seu rival durant el primer quart (6-15). L’equip, a còpia de defensa, buscant el pal baix i imprimint més ritme en atac, va anar redreçant la situació, fins arribar al descans (26-29). En el tercer període semblava que les coses acabarien bé. El TGN Bàsquet A era molt superior en el rebot, però desaprofitava alguns tirs còmodes (42-43 al final del tercer quart). En l’últim període, i quan semblava que el conjunt lila trencava el resultat (54-49 a 3:07), el JET, de la mà de Johnson, va treure orgull i talent i el partit va acabar a la pròrroga. El temps extra va acabar bé per les locals que sumen, d’aquesta manera, el primer triomf en la història del club lila en la màxima categoria del bàsquet femení català.