El TGN Bàsquet ensopega a casa amb el CN Terrassa (51-55)

Updated: octubre 7, 2017

Primera derrota del TGN Bàsquet aquest curs. El conjunt lila va caure contra un rival, el CN Terrassa, més equilibrat en el seu joc i que en el tram final va tenir el cap més fred i el canell més fi. L’equip lila va fer una altra demostració de sacrifici, lluita i fe, però no va ser suficient, tot i que gairebé sí.

El matx ja havia tingut un mal presagi hores abans. El nou fitxatge del TGN Bàsquet, la nord-americana April Watson, no podia jugar perquè hi havia hagut un problema d’última hora amb el seu transfer, el document que permet a un jugador d’un altre país poder disputar la competició. Amb Watson descartada —tot i que va estar a la banqueta—, el tècnic Albert del Rey només podia comptar amb dues jugadores interiors pures: Ona Fort i Claudia Vadillo. Per acabar d’adobar-ho, el CN Terrassa es va presentar al Sagrat Cor amb un equip més fort físicament que el tarragoní i amb una pivot, Gilliam, que va ser determinant.

L’inici del partit va ser un reguitzell d’errors i despropòsits pels dos equips. Les defenses s’imposaven clarament als atacs i les males decisions ofensives i les pèrdues de pilota sovintejaven en ambdós bàndols (3-2 als cinc primers minuts i 7-6 al final del primer quart). El conjunt lila va fer una defensa pressionant a tota la pista que va provocar molts maldecaps a les visitants durant la primera meitat. Els relleus i els dos contra un eren efectius i el CN Terrassa va perdre pilotes d’aquesta manera, algunes per esgotar els vuit segons per passar camp. Amb totm, una antiesportiva xiulada a Ejimeno i un triple posterior, van obrir el primer forat al resultat favorable a les visitants (9-16 a 6:12 per acabar el segon quart).

El TGN Bàsquet va reaccionar immediatament (16-18) però va tornar a perdre terreny tot arribant al descans (19-31) i només Romeu semblava mantenir dempeus les locals (22-31 a la mitja part).

L’arrencada del tercer quart no va ser millor. Tot i una cistella inicial de les locals, el CN Terrassa va anotar dos triples de forma consecutiva i establia, d’aquesta manera, la màxima diferència a favor seu (24-37 a 7:46 per acabar el 3Q). L’encert exterior visitant, que ja s’havia demostrat en el segon quart en tirs de cinc i sis metres, va fer mal a les locals, que s’havien de multiplicar al pal baix per aturar Gilliam. Com havia passat en el segon quart, una antiesportiva ho va canviar tot, però aquesta vegada favorablement als interessos del TGN Bàsquet. El conjunt lila va marcar un parcial de 10-0 en cinc minuts que tornava a ajustar el resultat (34-37 a 2:40 del final del 3Q). Romeu va ser un baluard molt important en aquests minuts, així com Anna Garcia, que ja havia rendit de forma esplèndida en els primers dos quarts. Un triple de Laia López —l’únic del TGN Bàsquet en tot el partit— va aixecar el públic dels seus seients tot just abans que Romeu anotés sobre la botzina del final del quart i capgirés el resultat en favor de les liles (41-40).

El parcial des del màxim desavantatge havia estat de 17-3 i tot feia pensar que en els últims deu minuts continuaria la dinàmica favorable a les noies que entrena Albert del Rey. Però no va ser així. El TGN Bàsquet es va tornar a embussar en atac. Havia perdut la rauxa i la fluïdesa de quan es va veure amb l’aigua fins al coll i això va permetre el CN Terrassa refer-se i dur el ritme que més li convenia. Les visitants van tornar a trobar XX i, tot i els esforços de Vadillo i Fort —van fer una feina titànica—, Gilliam anava anotant i, el que és pitjor, focalitzant l’atenció de la defensa local al seu voltant.

El partit estava molt igualat (46-47 a 4:12 del final) però el TGN Bàsquet no es podia posar per davant. Fort va anotar un dels dos tirs lliures que tenia (49-49), i en els mínims avantatges, també en els tirs lliures, va estar la diferència. Vadillo va tenir la cistella de la pròrroga a les seves mans però finalment, el CN Terrassa es va endur el triomf.