El TGN Bàsquet es deixa la pell, força la pròrroga però perd a Lleida i s’acomiada de classificar-se pel grup d’ascens (51-49)

Updated: gener 14, 2018

Ha faltat molt poc, poquíssim. El TGN Bàsquet ha estat a punt de guanyar el CB Lleida en un partit treballadíssim i duríssim que ha necessitat una pròrroga per discernir el vencedor. Els petits detalls, un mal inici i els tirs lliures en el tram final van sentenciar un matx que hauria pogut caure de qualsevol dels dos bàndols. La derrota deixa materialment fora del grup d’ascens el conjunt lila, pel qual es classifiquen els quatre primers. Ara, el CB Lleida té dues victòries més que el TGN Bàsquet i l’average al seu favor també i quan només queden quatres jornades.

Caldrà guanyar els partits de casa contra la JET i el Joventut de Badalona per acumular el màxim nombre de triomfs de cara a la segona fase del campionat, on jugarà en el grup de descens.

L’inici va ser molt dolent. La posada en escena va ser inimaginable en un partit on el TGN Bàsquet es jugava tant. El CB Lleida va semblar que sortia a la pista amb més confiança, amb les idees més clares i de bon començament va imposar la seva llei, especialment sota els cèrcols. El conjunt lleidatà és un equip molt dur, amb jugadores molt treballadores a qui no és gens senzill agafar la posició ni el rebot. Així, des de la força, el CB Lleida va empényer les tarragonines fora del partit i el resultat era molt aclaridor 7-0 en 4 minuts de joc i 13-2 a falta de dos minuts per acabar el quart.

Arran d’un temps mort d’Albert del Rey, el TGN Bàsquet va decidir situar una defensa en zona que va aturar completament l’atac local. Les lleidatanes, que havien anotat dos triples contra individual, no van trobar l’encert contra la zona i des de la defensa el conjunt lila va remuntar en una demostració de treball i esforç encomiable. Al final del quart, el resultat era de 13-7 però el millor va arribar amb el començament del segon període.

El TGN Bàsquet va fer un parcial de 0-9 (0-14 en sis minuts) i va capgirar el resultat (13-16) trobant, a més, l’encert en atac amb dos triples (Núria Vilamajor i Ejimeno). A partir  d’aleshores el matx va restar igualat. Cada atac costava un món pels dos equips però el CB Lleida va arribar millor al tram final del període i, amb un parcial de 5-0, recuperava les regnes del matx. Al descans, un igualat 25-22.

El tercer quart semblava que seguiria la tònica del primer quart perquè les lleidatanes obrien forat gràcies a l’encert des de la línia de tres punts (dos triples en 6 minuts i 33-27) però Núria Vilamajor acostava diferències des de la llarga distància i després, gràcies a l’empenta de Romeu i López, el marcador continuava ajustat (36-32 final del tercer quart).

L’últim quart va estar marcat pels nervis dels dos equips, pocs punts i moltes errades. El TGN Bàsquet va viure dels tirs lliures, especialment després de forçar faltes sota el cèrcol mentre que el CB Lleida tornava a tenir molts problemes en atac. Semblava que les tarragonines s’endurien el gat a l’aigua amb un dos més un de Watson que, però, fa fallar l’adicional (39-41). Amb tot, les locals van reaccionar i van fer un parcial de 0-5 (44-41 a 2:22 pel final). Un triple estratosfèric de Núria Vilamajor (molt inspirada en atac) va igualar el matx a dos minuts per acabar i des d’aleshores cap dels dos equips va aconseguir anotar.

La pròrroga

Com en tot el partit, els punts van ser molt cars en el temps extra. Tot i una primera cistella lila, el CB Lleida va tornar-se a refer i va fer un parcial de 6-0. Un triple de Núria Vilamajor va fer la corbata a poc més d’un minut del final però no va entrar, en la jugada següent les lleidatanes van anotar. Del Rey va demanar temps mort i Watson, en una bona jugada de pissarra va encistellar. La defensa va forçar el CB Lleida a fer un mal tir a poc més de 12 segons pel final i en la que semblava última possessió, Núria Vilamajor va rebre falta quan encarava cistella. Va anotar un sol tir lliure (50-49), quedaven sis segons. El tècnic local va demanar temps mort. El TGN Bàsquet va fer falta a 4,4 segons, però la local Tous va anotar un dels dos tirs lliures però el rebot el van agafar les locals i el temps es va exhaurir.