El TGN Bàsquet exhibeix per moments la seva millor versió i derrota el CB Valls (56-49)

Updated: setembre 21, 2019

El TGN Bàsquet ha guanyat el seu últim amistós abans d’iniciar la lliga la setmana vinent. El conjunt lila s’ha enfrontat aquesta nit al CB Valls, un equip que enguany jugarà a la màxima categoria del bàsquet català, la Copa Catalunya Femenina. Era, per tant, un partit de màxima exigència contra un adversari que milita en una competició superior a la del TGN Bàsquet.

Malgrat això, l’equip tarragoní s’ha endut el triomf i, per moments, ha fet un bon joc, fonamentat essencialment des de la defensa. Així, en un primer període amb un encert molt baix, el TGN Bàsquet ha jugat a remolc d’un rival que ha aprofitat la superioritat física de Salat dins la zona i el canell de les seves exteriors per obrir una escletxa important. Les locals han mogut bé la pilota però no han tingut la punteria necessària i han arribat al final dels deu primers minuts per sota en el marcador: 10-18.

El segon període ha permès veure un TGN Bàsquet diferent. Les jugadores que entrena Víctor Neila han estat més intenses, especialment en defensa, i això les ha permès recuperar moltes pilotes i finalitzar en transició ofensiva. El CB Valls ha perdut la seva fluïdesa en el joc ofensiu perquè tenia problemes en la creació de joc i ha encaixat un parcial de 20-7 que deixava el resultat al descans en 30-25. Han estat minuts molt bons de Vadillo i Fort, aprofitant la seva velocitat en contraposició a la inferioritat física contra les pivots vallenques.

En el tercer quart el partit ha viscut minuts de desencert i imprecisions. Els dos equips tenien molts problemes per anotar. El TGN Bàsquet, tot i trobar tirs alliberats, no ha tingut el seu dia des de la mitja i llarga distància i això ha provocat un parcial d’11-12 que mostrava un resultat quan faltaven deu minuts pel final del matx de 41-37.

En l’últim període, les liles han tornat a exhibir minuts de joc com en el segon quart, ajustant molt bé la seva defensa i tancant el rebot defensiu per sortir al contraatac. La velocitat en les accions ofensives de les tarragonines ha estat la seva millor arma contra un conjunt vallenc que ha arribat a perdre per 13 punts durant molts minuts del període. Finalment, un triomf esperançador i un final de pretemporada que deixa un bon gust de boca en les files del TGN Bàsquet.