El TGN Bàsquet fa un partit esplèndid i minimitza un dels grans equips de la categoria, el GEiEG (51-34)

Updated: novembre 11, 2017

Dies de vi i roses pel TGN Bàsquet. El conjunt lila viu instal·lat en un moment dolç de forma que ja es tradueix en bons resultats després de mostrar, setmanes abans, la seva clara progressió ascendent en un joc que ja havia fet suar la cansalada a dos grans equips com l’Almeda i El CBF Cerdanyola. Aquest últim, líder de la categoria, havia estat l’únic conjunt capaç de vèncer al visitant d’avui al Sagrat Cor, el GEiEG GVC Gaesco. Les gironines només havien encaixat una derrota en 7 partits i aquesta tarda han sucumbit contra un rival que ha jugat al seu millor nivell, molt intens en defensa, sòlid en el rebot i amb la dosi necessària d’encert en atac. Tot i que tampoc massa. Si el TGN Bàsquet no hagués fallat tants tirs lliures (18/30; per només 1/6 de les visitants) i situacions clares en transició ofensiva, el resultat hauria estat encara més clar, si més no al descans (26-18).

El partit no ha començat gaire bé per les locals perquè el GEiEG ha marcat un parcial de sortida de 0-4 que semblava volia marcar el terreny des de l’inici. Amb tot, avui era un dia especial a can TGN Bàsquet. El partit es televisava a tota Catalunya a través de La Xarxa de televisions locals, una efemèride per a l’entitat lila, que veia com, per primera vegada es televisava un partit del seu primer equip. I les càmeres han provat a les noies d’Albert del Rey que han jugat, sense cap mena de dubte, el millor partit del que portem de temporada i un dels millors de les tres temporades que l’equip milita a Copa Catalunya Femenina.

De seguida, i en resposta a la bona sortida visitant, el TGN Bàsquet s’ha posat la roba de feina i a còpia de defensa, molta intensitat i concentració, ha capgirat la dinàmica. Les jugadores estaven molt ficades en el partit, arribant amb celeritat a les ajudes, atentes a les línies de passada, agressives en les pilotes dividides, decidides de cara a cistella. Desbordaven confiança en elles mateixes. I totes han tingut el seu moment. En el primer quart, han estat Laia López, Anna Garcia i Ona Fort les que han tirat del carro i a poc menys de quatre minuts per acabar el període el marcador ja mostrava un clar 12-6.

L’entrada de Watson a la pista ha suposat un salt qualitatiu en el joc ofensiu lila. La nord-americana no ha jugat d’inici perquè aquesta setmana ha travessat un procés gripal que li ha impedit entrenar dos dies i Del Rey l’ha reservat. Però la malaltia no ha minvat les condicions de Watson, ans el contrari. La pivot ha certificat la millor actuació des que va arribar al TGN Bàsquet i ha estat absolutament imparable al pal baix. April Watson ha anotat 16 punts, ha agafat, atenció, 16 rebots, ha rebut 6 faltes i ha registrat una valoració de 29. Tot això davant la tele, davant de tota Catalunya.

Però totes les jugadores del TGN Bàsquet han tingut el seu moment i això ha estat decisiu perquè les locals no abaixessin el ritme de joc i anul·lessin la capacitat de reacció del GEiEG que semblava un equip menor, impotent, i que ha acabat amb només 18 punts en els dos primers quarts i absolutament inferior sota els cèrcols: 11 rebots menys (22 menys al final del partit).

En el tercer quart el GEiEG ha apostat clarament per una defensa en zona per intentar minimitzar el potencial de Watson sota el cèrcol i així facilitar les ajudes de les seves defensores. Amb tot, Laura Vilamajor ha clavat un triple només començar però les visitants han mantingut l’aposta i el partit ha entrat en una fase de poca anotació. Arrecerades en una gran defensa, el TGN Bàsquet ha pogut mantenir la diferència a favor seu gràcies a l’esperit de treball abans que es produís un fet apoteòsic.

El període ha finalitzat amb una cistella de fantasia, extraordinària, d’Anna Garcia. La base tarragonina ha llençat de mig camp quan sonava la botzina i ha anotat un triple descomunal (38-26). Aleshores allí ja es veia que el partit el guanyaria el TGN Bàsquet, com aquella final de la Copa d’Europa que el Barça va perdre amb la Jugoplastika d’Split, quan Velimir Perasovic (actual entrenador de l’Efes que, per cert, dijous passat va guanyar el Barça al Palau) també va encistellar des del mig camp fent planar l’ombra de la bèstia negra del conjunt blaugrana a Europa aquells anys.

Els últims deu minuts han estat de gran domini local. Amb la confiança d’un marcador favorable, superant amb decisió la pressió a tota la pista rival, el TGN Bàsquet ha crescut més i més i ha obert una gran escletxa (44-26 a poc més de 8 minuts per acabar el partit) que ha estat definitiva. El GEiEG ho ha provat, però no ha pogut i els minuts anaven passant sense que les gironines poguessin fer res per a evitar la desfeta. La diferència en la valoració dels equips és tot un exemple del que ha passat a la pista: TGN Bàsquet, valoració 58, GEiEG, 4.

Segona victòria consecutiva del conjunt tarragoní després de guanyar la setmana passada a la difícil pista de la JET.