El TGN Bàsquet guanya amb solvència el Joventut de Badalona i suma un important triomf en vista a la segona fase (64-46)

Updated: gener 20, 2018

L’equip sènior femení A del TGN Bàsquet ha aconseguit una victòria molt important contra un rival directe per evitar el descens a la segona fase. Perdudes gairebé les opcions de quedar al grup d’ascens després d’ensopegar la setmana passada a la pista del CB Lleida (51-49), l’objectiu immediat del conjunt lila és sumar el màxim nombre de triomfs contra rivals directes i així arribar a la segona fase amb un coixí que li permeti no viure en l’angoixa de perdre la categoria.

El matx era trampa per la classificació del rival (penúltim) i perquè es jugava després de la presentació de tots els equips de club, en una festa que sempre pot distreure la concentració de les jugadores. Però no, l’equip ha sortit molt concentrat i ha marcat el pas des de l’inici.

El rival d’avui, el Joventut de Badalona, jugarà en el grup de descens perquè només ha sumat dos triomfs en onze partits i el TGN Bàsquet ja el va vèncer en la primera volta (62-65), tot i que va haver de suar la cansalada. Per tant, average particular guanyat, un d’aquells detalls que ara semblen que tenen poca importància però que més endavant resultaran cabdals.

El matx ha començat de forma esplèndida per les tarragonines que han fet alguns dels millors minuts de la temporada. L’atac lila s’obria pas entre la defensa verd-i-negra com un ganivet calent entre mantega i els punts arribaven sense parar. Així, un 7-0 de sortida va obligar el tècnic visitant a demanar temps mort quan no s’havien jugat ni tres minuts de partit. D’entrada, el temps visitant no va servir de molt perquè el TGN Bàsquet estava molt inspirat ofensivament i amb una Núria Vilamajor molt encertada (7 punts en 5 minuts) deixava el seu rival amb un resultat de 16-6 a 4:27 del final del primer quart.

El Joventut volia jugar amb velocitat però això només afavoria les locals que, controlant el rebot i sortint al contraatac, feien molt mal (23-12, final del 1Q). Els quatre primers minuts del segon quart van ser un festival, el TGN Bàsquet jugava realment bé, amb les idees molt clares, sense dubtes, amb decisió i el resultat ja era 32-12 a 6:53 pel descans. Semblava que seria una victòria molt clara de les liles però aleshores l’equip es va aturar. Potser conscient de la gran superioritat que estaven demostrant o potser pel marcador, tan evident, o fins i tot per les dues coses, el ritme de les tarragonines va disminuir molt i el matx va entrar en una fase molt poc interessant d’errades, imprecisions i joc lent.

El Joventut de Badalona ho va aprofitar per retallar les diferències discretament i, tot i no fer un gran joc, es va acostar al TGN Bàsquet (36-21 al descans).

El tercer quart va ser una continuïtat en la dinàmica del joc que s’havia vist en el segon. Semblava que les noies d’Albert del Rey s’haguessin aturat, el seu joc ofensiu estava col·lapsat i els punts arribaven en comptagotes (un parcial de 8-10 en aquest tercer quart). La victòria no corria perill, almenys aparentment, però la davallada en el joc local començava a ser preocupant.

La bona notícia per a les liles va ser l’aparició de Laura Pascual que en l’últim tram va recordar la seva millor versió del curs passat i va agafar les regnes de l’equip quan la clarividència ofensiva brillava per la seva absència. El Joventut de Badalona va posar-hi molta voluntat però era voler i no poder i amb la millora local en l’últim quart les diferències es van tornar a eixamplar fins a un 64-46 final que mostra clarament que el domini de les liles va ser gran des del primer segon.