El TGN Bàsquet no té clarividència ofensiva i encaixa la tercera derrota a casa després de perdre contra l’Almeda (52-60)

Updated: octubre 28, 2017

Falta alguna cosa, una marxa més, potser confiança però, sobretot, encert. El TGN Bàsquet ha encaixat la tercera derrota a casa dels quatre partits que ha disputat al pavelló del Sagrat Cor en un matx on ha anat sempre a remolc d’un rival amb molt pedigrí però que avui era un adversari que estava a l’abast del conjunt lila.

El Basket Almeda va fer uns primers vint minuts plens d’encert des del perímetre (6/12 triples) i va manar amb autoritat, arribant a tenir 15 punts d’avantatge davant la perplexitat dels assistents al partit. Només April Watson, amb 7 punts en el primer període, va poder plantar cara a les visitants, que van trobar en el tir de llarga distància la seva font d’anotació. De fet, dels 6 triples de l’Almeda, 5 van arribar en 13 minuts de joc i això va crear un cert pànic en les files locals a l’hora de defensar. Amb tot, el TGN Bàsquet no va perdre mai la cara al partit i, tot i veure’s molt per sota (18-33, a 2:55 del descans), va continuar lluitant sabedor que encara faltava molt per acabar el partit.

Les sensacions no eren bones perquè al final dels dos primers quarts el resultat era de 24-33. Per tal d’alterar la dinàmica del partit, l’entrenador del TGN Bàsquet, Albert del Rey, va situar una defensa en zona 2-3 a l’inici del tercer quart. Semblava una bogeria un cop vista l’eficàcia de l’Almeda des de la línia de tres punts, i més encara quan en la primera jugada de les visitants contra aquesta defensa, van anotar un altre triple (24-36). Del Rey, però, sabia què feia. Va mantenir la zona i, inesperadament, l’Almeda va començar a fallar-ho tot. Les visitants, segures de la seva punteria, es van obsessionar amb els triples però no van trobar l’encert dels primers vint minuts.

El TGN Bàsquet no estava fi en atac, tenia molts dubtes i li mancava molta fluïdesa, però la defensa havia assecat la font d’anotació rival i les diferències es van escurçar. Així, gràcies a una gran Marina Romeu, el marcador es va igualar a 37 a 2:23 del final del període. Al conjunt lila, però, li va faltar concretar la remuntada i el període va finalitzar 38-43.

En aquells minuts i tot l’últim període, les visitants van trobar la solució a la falta d’encert en el triple en la segona meitat (2/15). L’Almeda va buscar el joc entre el pal alt, mig i baix i aquesta connexió entre pivots va ser definitiva. Les visitants van trobar els espais entre la defensa en zona lila i els punts a prop de la cistella van arribar. Les presses i alguna manca de concentració també van fer que el TGN Bàsquet no tanqués bé el rebot defensiu i això va donar més possibilitats de tir al rival (41-52 a 5:47 del final del matx). Amb tot, les locals van ser fidels a la seva essència, van lluitar cada pilota però el temps s’esgotava i la diferència era massa gran. El TGN Bàsquet ja no va saber trobar Watson com en el primer quart i això va ressentir el seu joc ofensiu. Al final, l’Almeda va saber administrar l’avantatge i va infligir una nova derrota al conjunt tarragoní.