Els sèniors rellancen la seva trajectòria

Updated: gener 20, 2016

Hi ha motius per a l’optimisme al Sagrat Cor. Ara més que mai en tota la temporada, el Tarragona Fem Bàsquet i el Tarragona Fem Bàsquet B van estar a punt de sumar dos triomfs la mateixa jornada per primera vegada en tot el curs. L’equip que entrena Fernando Arias, i que no ha guanyat cap partit fins ara, va tenir la victòria a l’abast però només els triples del Reus Deportiu el van allunyar del seu somni (58-63), del seu anhel, d’aixecar els braços en senyal de triomf després de 13 derrotes. Ara en són 14.

Arias havia demanat al seu equip que competís durant quaranta minuts i gairebé ho va aconseguir. Només el tercer quart, en què el Tarragona Fem Bàsquet B va anotar 4 punts, va recordar en certa manera l’equip que fins ara ha encaixat desfeta rere desfeta al grup 2 de Primera Catalana Femenina. Les noies van lluitar, s’hi van deixar la pell, però els 9 triples (7 entre el final del tercer quart i el quart període) de l’equip reusenc les van enfonsar. Amb tot, la derrota va tenir un punt positiu: mai s’havia vist jugar al Tarragona Fem Bàsquet B d’aquesta manera, mai. Els 20 primers minuts van ser de llibre, amb una defensa molt intensa, solidesa en el rebot i, en atac, l’equilibri interior-exterior va ser remarcable (40-26 al descans).

Actualment, el Tarragona Fem Bàsquet B és cuer amb un balanç de 0 victòries i 14 derrotes però jugant com ho va fer dissabte passat, la victòria és a tocar. I no serà només una, sinó que en collirà un grapat perquè el Reus (5 victòries i 9 derrotes), va tenir l’aigua fins al coll. És difícil argumentar que d’una derrota un equip en surt reforçat, però contra el Deportiu l’equip va demostrar cohesió, joc col·lectiu i també individual, i algunes jugadores es van reivindicar i van fer un pas endavant. Aquest cap de setmana, el conjunt lila visita el Balaguer (11è classificat amb un balanç de 5 i 9). Aquesta pot ser la primera victòria i, ara sí, el joc de l’equip avala les seves aspiracions.

En aquesta categoria, els dos últims classificats baixen directament (actualment, Tarragona Fem Bàsquet B i Collblanc, 3 i 11). Els quatre equips següents juguen un play-off de descens (en aquests moments i de pitjor a millor classificat: Manyanet 4 i 10, i Reus Deportiu, Prat i Balaguer, 5 i 9). Per tant, el conjunt de Fernando Arias es troba a 4 victòries d’evitar el descens directe. És una fita molt complicada però no impossible, sobretot si juga com va demostrar que pot fer-ho.

IMGP8826(1)

Cop d’autoritat

El Tarragona Fem Bàsquet, per la seva banda, sí que va guanyar tot just després del matx del sènior B. L’equip que dirigeix Albert del Rey afrontava un partit molt important, gairebé vital en vista a mantenir la categoria, perquè es tractava de jugar contra un rival directe, el Reus Ploms, que, en la primera volta, ja va guanyar les liles per un contundent 79-64. Hi havia molt en joc. Els resultats contra els rivals directes s’arrosseguen a la segona i decisiva fase per evitar el descens, i el Tarragona Fem Bàsquet no es podia permetre una altra ensopegada. I no ho va fer. Des de bon inici, les locals van dur les regnes del matx amb mà de ferro i sempre van tenir diferències molt grans, per sobre dels 15 punts, arribant, fins i tot, als 21 més d’una vegada (42-21 poc abans del descans).

La victòria va ser incontestable però, al final, l’average es va esfumar (76-64). Amb tot, el joc de l’equip va ser molt engrescador. La superioritat contra un rival que també ha d’evitar el descens, va ser enorme i l’optimisme és l’únic camí per afrontar el que queda de temporada. Amb una Fouty hiperactiva (38 de valoració), l’equip, però, va demostrar que no només viu de la nord-americana o, almenys, té altres opcions en atac. Del Rey feia mesos que demanava més protagonisme de les jugadores exteriors i, contra el Ploms, el van escoltar. 8 triples de 19 intents i fins a 5 jugadores anotant llançaments des de la línia de tres punts. Això va evitar que la defensa visitant es tanqués en excés al voltant de Fouty i va suposar una injecció de moral molt valuosa pel perímetre, especialment per Núria Vilamajor, que va anotar els dos primers triples que va llençar, sent ella una jugadora que necessita sentir-se encertada per jugar com sap. Pascual va tornar a demostrar que és una de les millors bases del grup 2 de Copa Catalunya Femenina, especialment ara que ha d’assumir tota la direcció de joc amb la baixa d’Analía Casado. Bé, tota la direcció no, cal esmentar Tierno, una de les claus per entendre el bon funcionament de l’equip, que és com un motor dièsel: va fent a un rendiment constant, molt fiable sempre.

Cal, però, esperar que el nivell de confiança i encert no pateixi una davallada com en la primera volta quan, precisament contra el Ploms, l’equip va patir una desfeta que li va provocar dubtes. El pròxim partit, contra el Cerdanyola, no serà valuós tot pensant en la permanència, perquè aquest rival ocupa la tercera posició (10 i 5), és a dir, jugarà per aconseguir l’ascens i, encara que el Tarragona Fem Bàsquet el guanyès, la victòria no sumaria a la segona fase, però pot suposar la continuïtat del bon joc exhibit fins ara.

Queden tres jornades d’aquesta primera fase i l’equip lila només jugarà contra un rival directe més, l’Hospitalet (jornada 17), a qui ja va vèncer en la primera volta. El triomf seria molt important per encarar la segona fase amb més triomfs al sarró. De moment, el Tarragona Fem Bàsquet ja ha abandonat l’última posició de la classificació (és avantpenúltim amb un balanç de 3 i 12, el mateix que l’Hospitalet i el Ploms, tot i que les blanc-i-negres tenen un partit menys).