Els triples després del descans del Bencriada ensorren el bon treball del TGN Bàsquet A (64-67)

Updated: setembre 26, 2015

No ho van merèixer però el bàsquet és un esport just. El Bencriada va ensorrar el bon treball del TGN Bàsquet A en el primer partit del conjunt lila a Copa Catalunya Femenina al pavelló del Sagrat Cor i que suposava també el debut de la primera nord-americana en la història del club, Olivia Fouty. El conjunt que entrena Albert del Rey va dominar durant gairebé tot el partit i, a més, de forma àmplia, però l’augment en la intensitat defensiva de les visitants en la segona meitat i, sobretot, el seu encert en els llançaments de tres punts va condemnar les locals, que van tenir l’oportunitat de vèncer amb un tir des de quatre metres d’Olivia Fouty, que va tocar el cèrcol.

Va ser un partit que va tenir dues cares. En la primera meitat, les locals van dominar gràcies a la seva bona disposició tàctica, la circulació de pilota per trobar el millor tir i l’aportació de jugadores com Vadillo i Pascual, que van estar sublims durant tot el matx (11-10 al final del primer període i 18-10 a 6:43 del descans). Del Rey va donar entrada a Fouty a 5:18 del final del primer quart i la nord-americana va complir les expectatives perquè va assumir la responsabilitat al pal baix i va ser gairebé infranquejable en defensa.

Els millors minuts de les locals van arribar a partir de l’equador del segon període (22-10, minut 15) i tot semblava indicar que la victòria cauria del bàndol lila amb una certa comoditat. Però la història va canviar a partir del tercer quart. El Bencriada va pujar línies en defensa i, amb una zona 2-3, va començar a complicar la vida al TGN Bàsquet A. Les diferències es van començar a escurçar (32-25 a 6:09) i només els cops de geni de les jugadores locals van poder mantenir l’empenta rival. El Bencriada no es va deixar intimidar per un pavelló ple i el fet d’anar per sota durant tot el partit i, a còpia de fe en la defensa i tirs de tres punts (5 triples en la segona meitat) va posar la por al cos a l’equip lila (del 50-39 del final del tercer quart al 52-52 a 5:25 del final del partit).

Els últims minuts van ser d’infart. A jugades de dos més un i triples, tothom hi anava, i l’alegria d’una cistella durava un sospir. A 1:23 pel final el marcador era de 62-62. Ambdós equips van cometre errades infantils en la passada. El Bencriada va anotar des de la línia de tirs lliures (la seva altra gran font d’anotació) i, amb 64-65, Albert del Rey va demanar temps mort. La jugada va sortir bé, Fouty estava sola, però va fallar. En la jugada següent les visitants van sortir bé de la pressió i van anotar la cistella decisiva sobre la botzina.