Oma i les faltes personals ensorren les esperances del TGN Bàsquet A (58-48)

Updated: octubre 11, 2015

No n’hi ha prou amb una victòria moral. No n’hi ha prou en saber que cada dia ets millor i que dónes la cara contra els grans equips de la categoria. Cal guanyar, i cal fer-ho perquè l’equip s’ho mereix i per evitar els dubtes en un joc que dóna grans sensacions però que de moment no té premi. El TGN Bàsquet A va tornar de buit de la pista de l’Almeda, un conjunt que porta 4 victòries en els 4 partits que ha jugat, a diferència de l’equip lila, que ha perdut els 4 enfrontaments.

Guanyar l’Almeda era tot un repte. Es tracta d’un conjunt que l’any passat va jugar la final a quatre per pujar a Lliga Femenina 2 i que compta amb una de les millores jugadores de la categoria, Helena Oma, que, aquest vespre, ha fet el que ha volgut sobre la pista i ha frustrat tots els intents de les tarragonines per aturar-la. Oma, que pot fer de tot, ha anotat 4 triples, ha agafat 10 rebots (amb cistella de costa a costa inclosa; els rebots, per cert, han estat l’altre gran maldecap visitant, perquè han concedit 15 rebots ofensius al seu rival) i ha valorat, ni més ni menys que 33. Albert del Rey ha situat fins a tres jugadores diferents sobre ella durant el matx, però no han pogut. La seva envergadura, tècnica i canell l’han fet inabastable.

L’altre gran problema del TGN Bàsquet A han estat les faltes personals. L’equip de Del Rey, que havia marxat al descans amb un avantatge de 5 punts (20-25), ha estat castigat amb 8 faltes personals per només 1 del seu rival en els primers minuts del tercer període. El conjunt local havia situar una defensa pressionant 1-2-1, fent dos contra un, però només ha comès 4 faltes durant tot el període segons els col·legiats. Això ha permès l’Almeda remuntar des de la línia de tirs lliures i obligar el seu adversari a perdre, a més, Olivia Fouty, que tenia 4 faltes a més de 6 minuts per acabar el tercer quart. Fouty no ha acabat el partit perquè, a falta d’1 minut i 10 segons per acabar el matx, ha estat castigada amb una tècnica per protestar després de fer un tir sota el cèrcol quan el resultat mostrava 52-46 per les locals. L’Almeda ha fallat el tir lliure de la tècnica, però ha anotat un triple després del servei de banda que ha ensorrat les aspiracions de triomf de les visitants.

L’entrenador del TGN Bàsquet A havia demanat que les seves jugadores sortissin a la pista molt concentrades per tal d’evitar que anessin a remolc des de l’inici i així ho van fer (5-3 minut 5), però l’Almeda es va aprofitar de les impresicions ofensives visitants per obrir forat (14-9, 1Q). El segon període del TGN Bàsquet A va ser de manual. La defensa visitant va impedir els tirs còmodes de les locals i, a més, les jugadores lila sortien ràpidament al contraatac. Fruit de tot això, va ser que el conjunt tarragoní va capgirar el resultat amb un parcial de 6-16 (20-25 al descans).

El tercer quart va ser clau. L’Almeda va intensificar la defensa, el TGN Bàsquet A, carregat de faltes, es va descentrar i, tot i això, el resultat en finalitzar el període era de 37-34. Tot estava obert i la victòria era possible. Malgrat tot, l’Almeda va fer un parcial d’11-2 en 6 minuts (del 39-36 al 50-38) que semblava sentenciar el matx. Les locals van moure bé la pilota i van trobar situacions de miss-match (quan una jugadora que ataca es queda amb una defensora més petita o viceversa), on les exteriors de l’Almeda van aprofitar la seva alçada. El TGN Bàsquet A, però, no es va rendir i es va situar a només 6 punts, però la remuntada no va ser possible.