Un matx per a la història: el cadet femení 04 A juga contra el Femení Maresme a partit únic per a classificar-se entre els vuit millors equips de tota Catalunya (Viladecans, 16 h)

By
Updated: desembre 20, 2019

Demà serà un dia històric per al TGN Bàsquet. Un equip del club, el cadet femení 04 A, jugarà a partit únic contra el Femení Maresme per aconseguir una plaça entre els vuit millors equips de tota Catalunya. El matx es jugarà a partit únic i a pista neutral (Viladecans, 16 h), i suposarà, en cas de victòria, l’ascens de Preferent B a Preferent A per a les tarragonines.

El cadet femení 04 A es va classificar aquest estiu per a la lliga Preferent en categoria cadet, un fet inèdit en el TGN Bàsquet en categoria femenina (el cadet masculí 04 A també es va classificar aquest estiu per a Preferent, cosa que mai havia passat en categoria masculina a l’entitat lila) i ha disputat la primera fase de la competició en el grup 2 o Preferent B, el grup on juguen els acabats de classificar-se per aquesta lliga i els segons equips (o equips B) de clubs com l’Almeda, el Barça CBS, Femení Sant Adrià o el CN Sabadell.

En aquesta primera fase, el TGN Bàsquet ha quedat en sisena posició de vuit equips amb un balanç de 5 victòries i 9 derrotes però pot jugar l’encreuament d’ascens a Preferent A perquè els equips B de clubs com els que s’han esmentat abans, no poden jugar-la (Femení Sant Adrià B, CN Sabadell B o Barça CBS B han quedat per sobre de les tarragonines, per exemple).

El Femení Maresme, que ha jugat durant aquesta primera fase a Preferent A amb un balanç de 4 victòries i 10 derrotes (Barça, Femení Sant Adrià i Almeda només han cedit, per exemple dues derrotes), es juga no perdre aquesta categoria. Si perd, baixarà al segon grup, on estava el TGN Bàsquet.

Jugar entre els vuit millors equips de Catalunya seria una fita mai aconseguida per un equip del TGN Bàsquet en una lliga tan competida i tan difícil com la categoria cadet, on el nivell ja és realment alt. «El Femení Maresme és un equip que està acostumat a jugar sempre en categories Preferent, amb un gran potencial físic perquè són capaces de sortir amb velocitat al contraatac i en la transició. En estàtic busquen la seva interior, Julia Puente, però també els un contra un d’Aina Manynou, que també pot llençar bé des de la línea de tres punts (44% en triples)», diu l’entrenador Albert del Rey que destaca que serà imprescindible tenir una concentració molt alta per competir contra un rival que el tècnic lila considera «de molt alt nivell».

Dels vuit equips de Preferent A en la segona fase, només els quatre primers, que es classificaran per a la final a quatre per ser campions de Catalunya, mantindran la categoria a Preferent automàticament. Els equips classificats entre la cinquena i vuitena posició hauran de jugar un play-off de permanència amb els quatre primers classificats del grup 2 (Preferent B). Així, si el TGN Bàsquet no guanya el 21 de desembre i després continua jugant en el grup 2 i no queda entre els quatre primers classificats, perdria la categoria de cara la temporada vinent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *