Un triple de Llanos en l’últim segon contra la Penya manté viu el cadet femení 03 A a les fases de preferent (49-48)

Updated: agost 30, 2018

Quan faltaven dos segons pel final el cadet femení 03 A del TGN Bàsquet estava fora de les fases de preferent després de fer un mal partit per culpa dels nervis i de la responsabilitat de jugar a caixa o faixa. Però aleshores va aparèixer Sofía Llanos per anotar un triple estratosfèric que va desbordar l’alegria entre els aficionats que omplien de gom a gom el pavelló del Sagrat Cor. En un final d’infart, el Joventut Femení va poder sentenciar en un ràpid contraatac que només la velocitat i la intel·ligència de Mei González van saber desbaratar quan faltaven 12 segons i el marcador era de 46-48. En la transició lila, la pilota va arribar a Llanos que, en lloc de buscar la cistella, es va quedar fora de la línia de tres punts. La pròrroga no era una opció per a la jugadora del TGN Bàsquet que, amb el caràcter guanyador que la caracteritza, va clavar un triple memorable davant dues rivals a poc més d’un segon pel final. Tot i que la penya va poder intentar un tir a la desesperada, l’equip tarragoní certificava el primer triomf de les fases d’ascens a lliga preferent i, amb la victòria, manté les seves possibilitats intactes de classificació.

Ara, el TGN Bàsquet ha de disputar dos partits. El de demà, contra el Barça CBS, sembla una utopia, perquè les blaugranes van guanyar ahir el Joventut a domicili per un clar 37-71 i avui han descansat. L’últim partit del cadet femení 03 A serà diumenge al Sagrat Cor contra el CB Lleida, en el que es preveu que sigui una autèntica final. Les lleidatanes debuten avui (20 h) contra el botxí de les liles ahir, el CN Terrassa (62-57). El TGN Bàsquet necessita un triomf de les de la Terra Ferma per jugar-s’ho tot diumenge.

ACTUALITZACIÓ: El CN Terrassa va vèncer el CB Lleida a domicili (42-48) i això significa que el TGN Bàsquet necessita que les terrassenques perdin contra el Joventut dissabte —es dona per fet que tots els equips perdran contra el Barça CBS; amb tot, el conjunt lila juga contra les blaugranes avui divendres (18 h) i, si guanyessin, donarien un pas importantíssim cap a la classificació.

De menys a més

El partit era clau per a les tarragonines. Si el TGN Bàsquet no guanyava el Joventut Femení s’acomiadava de la possibilitat de jugar a lliga preferent aquest curs i, davant d’una graderia plena, les noies de Manuel Rubio han notat negativament la pressió de guanyar. El cadet femení 03 A ha sortit tou, imprecís, sense la tensió necessària per imposar la seva llei i, el més important, la qualitat de les seves jugadores.

En un inici dels despropòsits, els primers punts han arribat per bàndol visitant des de la línia de tirs lliures i quan ja s’havien jugat quatre minuts i mig de partit. El TGN Bàsquet ha fallat un munt de situacions clares per anotar, algunes de sota cistella mateix i, amb aquest panorama, les verd-i-negres han dut la batuta, tot i que sense massa encert. Amb tot, al final del primer quart s’ha arribat amb un marcador d’empat a 7.

En el segon període les coses han empitjorat. L’encert local no millorava, es perdien un munt de pilotes, no hi havia claredat d’idees en atac i, tot i que la defensa era prou bona, el Joventut aprofitava nombroses situacions de tirs lliures —atenció l’estadística: 13/25 per la Penya i 4/9 pel TGN— per anotar (7-16 a 5:27 del descans). Només un cop de rauxa de les liles ha permès igualar el matx (15-16 a 3:21) però de seguida, i arran d’un temps mort, les visitants han tornat a agafar distància i han marxat al descans amb un resultat favorable de 17-22.

L’equip no mostrava la seva millor versió però en aquests moments de manca de lucidesa ha destacat Torruella. La jugadora del TGN Bàsquet s’ha deixat la pell a la pista i ha fet de tot: ha defensat, ha agafat rebots, s’ha llençat a terra per cada pilota i ha buscat el cèrcol rival. L’esperit de Torruella ha estat l’armilla salvavides de l’equip quan la tempesta estava en el seu punt més àlgid (17-24) i ha contagiat la resta de l’equip que, sense fer un joc brillant, no ha llençat la tovallola (30-38 final del 3 Q).

El Joventut, però, ha sembrat el pessimisme al Sagrat Cor a l’inici del quart període (31-41 a 7:35 del final). La Penya, amb jugadores de pocs centímetres però amb molt de caràcter, han agafat confiança i han estat capaces d’anotar amb certa facilitat. Només la pressió defensiva local, gairebé a la desesperada, ha permès igualar el partit. La zona del Joventut s’havia convertit en un maldecap per a un equip, el lila, que no estava precisament inspirat. Fent la feina de la formiga, de mica en mica, s’han retallat diferències. A còpia de molt d’esforç, el marcador s’ha empatat a 2:10 del final (45-45). El Joventut ha tingut a la mà el triomf, però Llanos ha irromput com un tro al llindar de la botzina i ha convertit les llàgrimes de desesperació en alegria.