Alameda de Osuna, el creixement exponencial d’una escola que aposta pel bàsquet

By
Updated: març 28, 2016

Hi havia hagut altres precedents d’equips madrilenys al Torneig de Cambrils del TGN Bàsquet i sempre havien estat equips molt forts, competitius, amb bones condicions tècniques. Alameda de Osuna ha seguit la mateixa línia. És la primera vegada que els equips d’aquesta escola privada de Madrid participen al campionat i han deixat una molt bona sensació. La seva presència, a més, no ha estat testimonial, han competit amb quatre equips —infantil, preinfantil, aleví de primer any i aleví de segon any—, tots femenins, tots de noies. «El futbol atreu els nois i el bàsquet s’està convertint en l’esport femení per excel·lència. De fet, nosaltres tenim un total de 15 equips i només 2 són masculins, un preinfantil i un benjamí de primer any», explica Fran Martínez, coordinador de bàsquet del Colegio Alameda de Osuna de Madrid.

Els equips d’Alameda que han vingut al Torneig de Cambrils són novells pel que fa a aquest tipus d’experiències, tot i que els tècnics acostumen a participar amb altres conjunts en campionats d’arreu de l’Estat. «Ho fem per preparar els campionats d’Espanya. De fa uns anys estem treballant molt bé i obtenim resultats. Aquests equips que han vingut aquí no havien viatjat mai com a grup de bàsquet i crec que és una gran experiència per a elles. Hi ha molta gent i el nivell competitiu és molt bo», diu Martínez, que destaca que amb el sistema competitiu del Torneig Internacional del TGN Bàsquet a Cambrils, cada equip acaba jugant amb un altre del seu mateix nivell: «Està molt ben organitzat perquè pots disputar partits igualats. És el que buscàvem».

IMGP4492(1)m

En els últims anys, Alameda de Osuna ha disputat 4 campionats d’Espanya, un salt qualitatiu que Fran Martínez atribueix al canvi de mentalitat que es va produir fa 7 anys a l’entitat, coincidint amb un grup nou de tècnics, entre els que estava ell. «Fa pocs anys que vam començar a plantejar el bàsquet de forma més organitzada i estem tenint èxits. Nosaltres no som una activitat extraescolar més en què fem les nostres hores i marxem. Si cal quedar-se més temps, ho fem. Organitzem tecnificacions, anem a campionats, hipotequem les nostres vacances. Fem tot això per a millorar i demanem, a canvi, el compromís dels pares. Quan ho vam aconseguir, van arribar els bons resultats».

Com el TGN Bàsquet, Alameda de Osuna té dos equips sèniors femenins. El sènior A juga a primera autonòmica, que seria l’equivalent de Primera Catalana Femenina, i el sènior B competeix en l’última categoria. «El nostre objectiu, i estem treballant en això, és que el sènior A jugui a Primera Nacional —equivalent de Copa Catalunya Femenina—. El sènior B dóna sortida a aquelles jugadores que sempre han militat als nostres equips de base», afirma.

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.