Anna Garcia: «Tècnicament ho he de millorar tot»

By
Updated: juliol 31, 2016

Anna Garcia té al seu davant una oportunitat única. El club, que sempre ha confiat molt en ella, ha decidit que formi part del conjunt de Copa Catalunya. Garcia va compaginar aquest equip i el de Primera Catalana la temporada passada, però ara és conscient que cada acció seva s’avaluarà amb més exigència. Per fer front al repte, Garcia treballa de valent aquest estiu.

T’esperaves que el club decidís que formessis part del primer equip per a la següent temporada?

En certa manera. L’any passat ja vaig entrenar amb l’equip A. Amb tot, jo no tenia prou confiança per jugar amb aquest equip però un dia Albert [Del Rey] em va preguntar si estava disposada a fer el salt i vaig dir que sí.

Dius que no tenies prou confiança, perquè?

De vegades em poso molt nerviosa a la pista i això fa que cometi errades. Dubtava dir que sí perquè considero que encara no estic al nivell de les companyes i no em volia passar tota la temporada a la banqueta .

El TGN Bàsquet sempre ha apostat molt per tu. De fet, des del club sempre s’ha dit que si una jugadora podia arribar amunt eres tu.

Sí, ells han confiat moltíssim en mi, però jugar a Copa m’imposava molt. Em falta una dosi de seguretat.

L’any passat estaves a l’equip de Primera Catalana però també doblaves amb el Copa. Com vas viure aquesta situació?

Al principi va ser molt estressant per haver de compaginar estudis i entrenaments. A mesura que passava la temporada vaig anar entrenant més amb el primer equip i no tant amb el de Primera. Amb tot, el dia de partit amb el conjunt de Copa, sempre tenia molta por. Al final, però, vaig estar molt més segura del que feia.

Tu ets una jugadora molt ràpida. Què creus que hauries de millorar, tècnicament parlant, per poder oferir la teva millor versió?

Tècnicament ho he de millorar tot. A la pista em defenso per la meva forma física, la velocitat i la potència de salt, però he de millorar el tir exterior, les passades a les pivots, la visió del joc… tot.

El fet de poder jugar amb jugadores de més nivell com és el Tarragona Fem Bàsquet et pot ajudar a millorar?

Sí, de fet, als entrenaments, quan cometo errades, elles m’ajuden, em corregeixen perquè ho faci cada vegada millor i, per tant, entrenant i jugant amb les noies milloraré segur.

Avui en dia, a falta de possibles fitxatges, ets la segona base de l’equip rere Laura Pascual. Això suposa més motivació o responsabilitat?

Molta més responsabilitat. Des de petita he fet de base, però jugar de base a Primera Catalana  és una cosa i fer-ho a Copa Catalunya n’és una altra ben diferent. A Copa les rivals defensen amb més intensitat i pressionen més a les bases. Una pèrdua de pilota a mitja pista són dos punts pel rival…

Albert del Rey t’ha dit que jugaràs de base?

Fa una setmana em va dir: què et semblaria fer de base? Jo  li vaig dir que no [riu] perquè quan surti a la pista tindré molt respecte. Suposo que amb el pas dels partits agafaré confiança i  ho faré bé.

En vista a aquesta temporada exigent que es preveu, estàs entrenant aquest estiu?

Sí. Vaig desconnectar quan vam acabar a la temporada però he anat als entrenaments voluntaris que s’han fet aquest estiu, a banda de jugar pel meu compte. Necessito estar bé físicament i per això no he volgut parar.

Com veus l’equip? Encara falta completar-lo amb algun fitxatge.

Seria necessari fitxar alguna pivot perquè Vadillo i Ona no tinguin tot el pes d’aquesta posició i, perquè no dir-ho, alguna base…

Així tindries menys pressió, no?

Sí [riu].

Aquesta temporada és clau per a la teva carrera com a jugadora de bàsquet?

Sí, i tant. La pròxima temporada ha de ser molt important, he de fer un pas endavant i poder dir que sóc jugadora de Copa al cent per cent.

 

Anna 8

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *