Edu Castillo posa en forma al TGN Bàsquet

By
Updated: setembre 8, 2017

El TGN Bàsquet es pren molt seriosament la salut dels seus esportistes i és per això que ha decidit fer una aposta en aquest sentit. A més del fisioterapeuta del club, Adrià Adam, l’entitat lila ha tancat la incorporació d’Edu Castillo com a màxim responsable de la preparació física de tots els equips del TGN Bàsquet. Castillo (12/4/1989) és un professional amb molta experiència en el camp de la preparació física, especialment en el món del bàsquet, però també en l’hoquei sobre patins, perquè va desenvolupar aquesta tasca en el primer equip del Reus Deportiu que jugava a l’OK Lliga, i també en el Cambrils. Edu Castillo és llicenciat en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport per la Universitat de Lleida, on va fer la mestria dedicada al bàsquet. En l’esport de la cistella va ser jugador dels 6 als 18 anys (primer al Maria Cortina i després al Reus Deportiu) i posteriorment va fer de segon entrenador al Pare Manyanet. Actualment també exerceix de monitor d’esquí. «Raül Bonet [director tècnic del TGN Bàsquet] es va posar en contacte amb mi i em va dir que buscava un professional que s’encarregués de la preparació física de tots els equips del club. La meva feina és establir quines necessitats té cada conjunt i per això treballarem en les diferents franges d’edat i també dividit per gènere», explica Castillo.

Així, es tractarà d’un treball minuciós i adaptat a cada grup i on es tindrà molt en compte si l’equip és masculí o femení. «No es produeixen el mateix tipus de lesions en nois que en noies. Així, els nois tendeixen més a lesionar-se el menisc i els lligaments dels genolls, així com patir sobrecàrregues musculars, mentre que les noies es veuen afectades sovint per lesions als isquiotibials», diu. L’edat també és un factor a tenir molt en compte: «En categories d’equips alevins i preinfantils s’ha de treballar la coordinació però, en canvi, evitar exercicis de força o d’impacte perquè els esportistes estan en ple creixement i això podria ser contraproduent». El nou responsable de la preparació física del club mantindrà reunions amb els entrenadors per tal d’explicar les seves línies mestres i marcar un calendari de posada a punt dels equips: «D’entrada cal que tots els conjunts del club tinguin la mateixa pauta d’escalfament. Així, quan un jugador pugi d’un equip a un altre durant la temporada ja tindrà una rutina que coneixerà bé. Cada setmana em centraré en alguns equips i els altres tindran unes fitxes de treball que hauran de seguir».

Edu Castillo assegura que la preparació física ha d’anar dirigida específicament a l’esport que es practica i que no serveix allò que es feia anteriorment de forma genèrica: «No es treballen els mateixos grups musculars en el bàsquet que en l’hoquei, per exemple, per citar dos esports en què he treballat profundament. Cada activitat té les seves característiques i el més important és fer-ho amb la tècnica adequada. Cal que els exercicis que fem per preparar els nostres esportistes els fem pensant en situacions reals de partit, que s’assemblin el màxim possible. Allò que es feia abans de córrer al voltant de la pista i que cada cert nombre de voltes s’havia de parar i fer flexions i abdominals, ja està obsolet». El preparador físic del TGN Bàsquet considera la pretemporada com un moment important per a preparar correctament els jugadors: «Tothom ve d’un període d’inactivitat i al començament allò que cal és fer molt de volum de treball amb una intensitat baixa o moderada. A mesura que passen les setmanes i ens apropem a la competició, reduïm el volum i augmentem la intensitat».

Castillo treballarà també colze a colze amb Javi Villalba, preparador físic del primer equip, el sènior femení de Copa Catalunya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *