El cadet femení A porta una segona fase impecable amb vuit triomfs seguits

By
Updated: març 19, 2014

La progressió del cadet femení A ha estat evident. No és un tema subjectiu, ni d’apreciacions, sinó que ho demostra la taula classificatòria, arran dels restultats obtinguts en la primera i segona fase del campionat. Així, el conjunt que aquesta temporada entrena per primera vegada Laureà Català, va començar amb un procés d’adaptació que va fer que els resultats no arribessin de seguida, però ara, després de mesos de treball, el cadet femení A recull els fruits del seu treball setmana rere  setmana, i ja en van vuit de seguides. Invictes en la segona fase. “La planificació que vam fer a principi de temporada amb Iolanda Santiago, buscava canviar la forma de treballar, per tal d’aconseguir que a mig termini, es formin jugadores que puguin jugar al sènior. Tampoc volíem resultats immediats. En un equip on hi havia jugadores que l’any passat van jugar en tres equips diferents, aquestes noves idees van costar una mica d’introduir i d’assimilar, tot i que el treball i l’actitud de les jugadores en general, sempre ha estat positiu”, explica Català.

Dels vuit partits de la primera fase, el cadet femení A del TGN Bàsquet només en va guanyar dos, tot el contrari que ara, on encara no coneix la victòria, un fet quem, segons Català, es va produir per l’adaptació al nou treball. Una adaptació que ara sembla gairebé completa. “El fet de caure en un grup de classificació molt competitiu a la primera fase, [a la segona fase els tres equips que no es van classificar per jugar a Barcelona del seu grup, ocupen les tres primeres posicions], va fer que el bon treball que portàvem a terme no fos suficient per poder guanyar partits. Vam competir, però en determinats moments dels partits érem inconsistents, i donàvem molts avantatges als rivals. A mesura que ha anat avançant la temporada, a nivell individual, les jugadores han anat millorant tècnicament i pel que fa a l’assumpció de responsabilitats, i avui gairebé totes aporten a l’equip quan surten a la pista”, argumenta.

Per Català, la progressió de les jugadores és evident, tant en l’apartat individual com col·lectiu, tot i que encara queden aspectes per treballar. “Col·lectivament la millora més significativa es veu a nivell defensiu. Som un equip molt més consistent, i tot i que som petites físicament, des de la intensitat i l’esforç, hem aconseguit ser la millor defensa a la primera volta d’aquesta segona fase. En fase ofensiva, el contraatac i la transició, ho desenvolupem molt bé. L’atac estàtic ho hem treballat menys, i des de fa uns dies i estem incidint molt en els entrenaments, per tal d’arribar a final de temporada amb tota una sèrie de conceptes del joc lliure col·lectiu assolits, segons el que vam planificar en el seu moment”, assegura.

Aquest diumenge, les noies de Laureà Català visiten la pista de la Salle Tarragona. Serà un bon test per comprovar si la ratxa continua per un conjunt que ha anat clarament, de menys a més.

 

Històric de resultats i cròniques  del cadet femení A

 

IMGP4953

 

24-25-DE-GENER-008-1024x768

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *