El primer equip del TGN Bàsquet torna a entrenar al pavelló del Sagrat Cor i ho fa amb mascareta per decisió pròpia

By
Updated: febrer 3, 2021

Feia setmanes que no podien fer-ho, però ara ja tornen a ser al seu espai natural, la pista del pavelló del Sagrat Cor. Les restriccions aprovades pel govern de la Generalitat arran de l’epidèmia de Covid-19 havien prohibit qualsevol activitat esportiva a cobert i encara sort de les instal·lacions de l’escola Vedruna Sagrat Cor que, amb cinc pistes a l’aire lliure, les ha permès entrenar-se durant tot aquest temps, com a tota la resta del club. Amb tot, la situació ha canviat perquè el fet que la federació catalana demanés constituir una nova Copa Catalunya (la màxima divisió del bàsquet català) a l’empara de la federació espanyola, ha permès que les noies que entrena Víctor Neila tornin al pavelló. La nova lliga, Campionat d’Espanya de Primera Divisió Femenina, ha de començar, previsiblement, el 6 de març, és dir d’aquí a un mes.

El retorn al pavelló no ha estat, però, l’única novetat en l’equip lila. Les jugadores del TGN Bàsquet s’entrenen amb la mascareta posada, una condició que no imposava la federació catalana ni tampoc l’espanyola, però que les jugadores han impulsat per decisió pròpia. «Ho vam parlar entre nosaltres i vam pensar que era el millor per a totes», diu Laura Pascual, una de les dues capitanes de l’equip. Pasku assegura que, de fet, en les dues últimes setmanes, tot i entrenar a l’aire lliure, ja les duien posades: «És una manera de protegir-nos pensant també en la nostra vida fora del bàsquet. Totes tenim pares, família, i no volem exposar-los de cap manera. És una mesura més per a evitar riscos».

Aquest gest, que enalteix la responsabilitat d’unes jugadores compromeses amb la situació actual, té, però, un efecte secundari: el cansament afegit. Les jugadores, fent esforços intensos perllongats en el temps —ahir a la nit, per exemple, dues hores d’entrenament—, es cansen més de pressa perquè la mascareta els impedeix agafar tot l’aire que necessiten mentre s’exerciten. «Si, et canses més, clar, notes que no t’entra prou aire. Però, si ho mires bé, així aconseguirem tenir més resistència per quan arribi l’hora de la competició», diu Pascual. I en la mateixa línia s’expressa Helena Cortiella: «Jo ho porto bé, la veritat. Sí, és cert que t’ofegues una mica més, clar, però la clau es troba en gestionar-ho bé, en saber respirar adequadament».

GALERIA DE FOTOGRAFIES

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *