El segon equip júnior femení del TGN Bàsquet militarà finalment en el grup especial de Primer Any

By
Updated: desembre 7, 2020

Canvi en la competició d’un dels equips del TGN Bàsquet. L’equip júnior entrenat per Manuel Rubio no disputarà la lliga Interterritorial com estava previst sinó que finalment jugarà al grup especial de Primer Any, és a dir, una lliga formada per equips amb jugadores de categoria júnior de primer any exclusivament, a diferència de la lliga Interterritorial, on els equips estan formats per jugadores de primer i de segon any. Aquest fet suposa un repte per les noies de Rubio, que hauran de competir amb conjunts històrics del bàsquet català que disposen de les seves grans promeses de futur en equips emmarcats en aquesta lliga.

La federació catalana ha estructurat la competició en quatre grups, dos d’ells tenen tres equips i els altres dos, quatre. El TGN Bàsquet ha quedat enquadrat en el grup 2 i tindrà com a rivals el CEJ l’Hospitalet B i el SESE B. El primer partit de les liles serà el 16 de gener a la pista del CEJ l’Hospitalet a les 18 h, mentre que el primer partit al Sagrat Cor serà el 23 de gener contra el mateix rival, a les 17.45 h. Posteriorment, el TGN Bàsquet visitarà la pista del SESE (6 de febrer, 17.45 h) i tancarà aquesta primera fase contra aquest mateix rival al Sagrat Cor (20 de febrer, 17.45 h).

Com en el cas del primer equip del club, el sènior femení que juga a Copa Catalunya, no es disposen de les bases de competicions d’aquests nous grups i no es coneix què pot implicar quedar primer, segon o tercer en aquesta fase perquè no se sap quin serà el sistema de competició i els emparellaments en la segona fase.

«Malgrat el canvi de competició, el nostre objectiu no canvia gens: hem de seguir creixent com a equip i individualment», diu l’entrenador Manuel Rubio (que també exerceix les funcions de preparador físic de l’equip), que enguany tindrà com a ajudant Iñaki Berasategui. «L’objectiu ha de ser competir a bon nivell i consolidar un estatus referencial a la demarcació de Tarragona —el TGN Bàsquet és l’únic equip de les comarques tarragonines en aquesta lliga— i apropar-se als millors equips de la categoria que juguen a Barcelona», diu Rubio, que es lamenta que les aturades dels entrenaments i els ajornaments constants de la competició no els ha permès fer una «preparació adient».

Tot i les dificultats, Rubio assegura que el grup de jugadores del qual disposa ha treballat bé i tenen potencial per arribar lluny: «No és fàcil autoexigir-se sense la competició habitual setmanal, però no volem perdre el temps i treballem per tenir un estil de joc consolidat, millorar els recursos individuals i col·lectius, a part de la recuperació d’hàbits setmanals. Estic content del grup i potencialment hi ha jugadores que aviat sonaran per ajudar, si cal al grup de Preferent —el TGN Bàsquet compta amb un equip en la màxima lliga d’aquesta categoria, la Júnior Preferent—, i cal ser ambiciós perquè moltes de les jugadores puguin arribar al sènior en poc temps, equip referent a Tarragona del bàsquet femení».

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.