El sènior fa un gran partit, derrota el Femení Sant Adrià B, li guanya l’average i encadena la segona victòria seguida (66-83)

Updated: febrer 2, 2019

La reacció ha arribat. En el millor moment, tot just quan encara falta tota una segona volta del campionat i contra rivals directe en la lluita per evitar el descens, el sènior del TGN Bàsquet ha trobat el camí cap a la victòria. Si fa un parell de setmanes (tot just abans de la pausa per la disputa de l’All-Star) les tarragonines vencien amb contundència a la pista del Bencriada (60-81), aquesta tarda han tornat a donar un cop de puny a sobre la taula i han guanyat l’Snatt‘s Femení Sant Adrià B, un rival que en la primera volta havia vençut al Sagrat Cor (65-74). Les noies que entrena Juan Carlos Arjona, per tant, no només han sumat un triomf més i contra un rival directe (6 i 10 per les adrianenques i 5 i 11 per les tarragonines) sinó que, a més, han recuperat l’average particular amb el Femení Sant Adrià.

Ha estat un partit marcat per l’enorme actuació de la pivot nord-americana Laura Hughes que ha jugat, sense cap mena de dubte, el millor matx amb la samarreta del TGN Bàsquet (avui, les tarragonines vestien de blanc-i-negre per la coincidència de colors amb les locals). Hughes ha acabat el partit amb 23 punts 16 rebots (7 en atac), 8 faltes rebudes i una valoració total de 32. La jugadora de l’estat de Washington ha estat un baluard dins la zona i l’equip ha crescut amb ella.

Hughes, però, no ha estat sola. La nord-americana ha estat acompanyada, en l’apartat encistellador, de Laura Pascual (23 punts i 27 de valoració) i de Cristina Peña (16 i 10). Amb tot, res hauria estat possible sense el concurs de la resta de l’equip, que ha estat superb, sobretot en defensa, tot anul·lant el potencial rival. El TGN Bàsquet ha tancat el rebot i ha pogut córrer el contraatac i, a sobre, no  ha permès les transicions ràpides del seu rival, una de les seves principals armes (29-46 al descans).

El coixí de 17 punts que les tarragonines han aconseguit en la primera meitat ha estat una dosi d’energia extra per les noies que entrena Juan Carlos Arjona que han continuat jugant molt bé en el tercer quart. El Femení Sant Adrià B s’ha situat en zona per intentar canviar el ritme del partit però no ho ha aconseguit. Ans el contrari, el TGN Bàsquet ha jugat a plaer i ha arribat a aconseguir un màxim avantatge de 23 punts després d’una cistella d’Ejimeno (37-60, a 46 segons del final del 3Q). El període ha acabat amb un marcador de 40-60 que permetia pensar en una victòria i, fins i tot, en recuperar l’average.

Però les locals no s’han rendit i han retallat molt les diferències. Així, en un tres i no res, el Femení Sant Adrià B ha marcat un parcial de 9-0 que ha deixat el resultat en 49-61 quan faltaven 8 minuts i 21 segons pel final del matx. Arjona ha demanat temps mort per evitar una davallada més gran en un moment del partit on les visitants han semblat que perdien la concentració, perdent nombroses pilotes. El temps demanat per Arjona ha estat realment útil i en quatre minuts el marcador mostrava un clar 54-69 que ha obligat l’entrenador local a demanar temps mort.

Les adrianenques han recuperat terreny una altra vegada (62-73) però Pascual des de la línia de tirs lliures i Peña amb un triple, han sentenciat (65-80 a 53 segons del final).