El sènior femení A planta cara al líder, el Draft Gramenet, però encaixa la segona derrota de la segona fase (61-55)

Updated: abril 7, 2018

Ha faltat molt poc. El sènior femení A del TGN Bàsquet ha estat a punt d’acabar amb la imbatibilitat del Draft Gramenet (balanç de 13 victòries i cap derrota en la classificació actualment) en un partit on els petits detalls han sentenciat. Així, el Draft Gramenet ha estat més fi des de la línia de tres punts quan ho ha necessitat —per no parlar dels tirs lliures, 12/13 per a les locals per 7/16 per a les tarragonines—, especialment en un triple a 30 segons del final i amb el marcador 56-55. El tir ha tocat dues vegades el ferro i ha acabat entrant i ha ensorrat les aspiracions de triomf de les tarragonines que han fet uns últims sis minuts esplèndids que han estat, però, insuficients.

De fet, l’esperit amb què l’equip ha jugat aquest tram final s’ha trobat a faltar durant la resta del matx. Així, tot i que el Draft Gramenet dominava (14-6, minut 6), la sensació és que a les tarragonines els hi faltava una marxa més i que si aconseguien pujar el seu ritme defensiu i ofensiu, podrien aspirar al triomf (18-12 al final del 1Q).

Només alguns llampecs ofensius permetien mantenir l’esperança en un marcador molt baix del TGN Bàsquet (27-16, minut 16). Els triples de Núria Vilamajor permetien trencar el plantejament defensiu local (en individual que es convertia en zona press després de cistella del TGN Bàsquet i que es transformava, seguidament, en una zona 2-3).  Fent la feina de la formiga, el conjunt lila ha anat escurçant les diferències però l’última jugada abans del descans ha estat nefasta: amb possessió lila, s’ha perdut la pilota i el Draft Gramenet ha sumat, a més, un 2 més 1. 33-26 a la mitja part.

La dinàmica del partit no ha variat massa en el tercer quart. Les locals mantenien l’avantatge per la poca regularitat ofensiva del TGN Bàsquet —i com s’esmentava anteriorment, la falta d’intensitat en general— permetien el Draft dominar, gràcies també pel concurs en atac de la seva jugadora amb més talent, Garcia (17 punts, amb 3/4 triples).

En arribar els últims deu minuts el marcador mostrava un complicat 47-37, i més quan, només iniciar-se el quart període, el Draft Gramenet ha anotat un triple: 50-37.  Però aleshores les noies que entrena Albert del Rey han despertat i han jugat com saben. En una reacció sensacional, la defensa ha estat més intensa i els atacs més incisius. Tot i l’eliminació d’Ona Fort per faltes (54-44, 4:11 pel final), un triple d’Anna Garcia —Laura Vilamajor n’havia anotat un altre abans de la cinquena de Fort—, una cistella  tot seguit i un contraatac de Laia López deixaven el resultat en 54-41.

El conjunt lila s’ha situat a només un punt del seu rival (56-55 a 54 segons del final), però el triple ha estat decisiu i no hi ha hagut temps per a reaccionar.