El sènior femení protagonitza una gran remuntada i guanya a la pista del CB Igualada (76-81)

Updated: octubre 20, 2018

El sènior femení ha fet una demostració de caràcter per acabar aconseguint el segon triomf del curs —a l’espera del que passi amb el partit suspès contra el Joventut Les Corts—. L’equip que entrena Juan Carlos Arjona ha protagonitzat una gran remuntada després d’una mala primera meitat que s’ha suplit amb un tercer i quart períodes primorosos on s’ha pogut veure la millor versió del conjunt lila. El TGN Bàsquet, molt fluix en defensa, sense contundència en el rebot i perdent un munt de pilotes, ha anat per sota en el resultat amb un desavantatge que ha arribat a ser de 17 punts (43-26 a 1:34 del descans). Però a la represa ha demostrat força, rauxa i la qualitat de la seva plantilla, amb tres estilets ofensius: Laura Pascual, Cristina Peña i April Watson. Entre les tres, 58 punts. La pivot nord-americana ha fet el millor partit des que va arribar a Tarragona la temporada passada i ha estat l’eix dels atacs tarragonins i una de les grans responsables de la victòria.

Seria massa simple reduir el triomf del TGN Bàsquet a l’aportació de tres jugadores. Ha estat una victòria de conjunt, d’equip. La defensa exhibida en la segona meitat ha estat clau per a culminar la remuntada. El CB Igualada, un equip que tenia una mitjana de poc més de 60 punts anotats per partit fins al matx d’avui, ha arribat a l’equador del partit amb 45 punts encistellats, una progressió de 90. El parcial del tercer i quart períodes ha estat de 31-48 en uns grans minuts de les tarragonines que han acabat de forma pletòrica, amb un parcial de 0-10 en un minut i mig (del 76-71 al 76-81).

De menys a més

El partit ha estat dominat per les locals fins a la mitja part. El CB Igualda s’ha aprofitat de la mala defensa del TGN Bàsquet, de les seves pèrdues de pilota i de la poca solidesa en el rebot i ha dominat amb claredat (15-6 al minut 5 i 22-13 al final del primer quart). Sense que el panorama canviés en el segon període, les diferències encara han estat més grans (33-17 al minut 14), fins a arribar a la màxima distància de 17 punts (43-26 a 1:34 del descans). A la mitja part: 45-33.

A la represa s’ha vist un altre partit. Des del començament el TGN Bàsquet ha mostrat una altra cara i el marcador ho ha reflectit de seguida: 47-42, minut 23. Les tarragonines han defensat més fort i en aquest període, Laura Vilamajor ha estat un referent en aquest aspecte, d’igual forma que Laia López que, a causa de la lesió de De Gree, juga en la posició de quatre. L’Igualada no volia perdre la feina feta fins aleshores, i s’ha resistit a la remuntada tarragonina. Així, després d’un esperançador 52-51, les locals han obert forat una altra vegada: 58-51, minut 27. Aleshores s’ha pogut comprovar de quina pasta són les jugadores d’Arjona. Tot i veure com el seu rival s’escapolia de nou, les liles han mantingut la fe en les seves forces i han arribat al final del tercer quart només 3 punts per sota (64-61).

Els últims deu minuts han estat gloriosos. El CB Igualada semblava que s’enduria el triomf perquè a 6 minuts del final del partit guanyava per 9 punts de diferència (70-61) però les tarragonines han escurçat diferències (71-67). Un triple de les locals a 1:34 del final, semblava que enfonsava les possibilitats de victòria del TGN Bàsquet (76-71), però els últims 90 segons del matx han estat una exhibició de les visitants que han marcat un parcial de 0-10. Una cistella d’April Watson i un triple gairebé consecutiu de Pasku, donaven la volta al resultat (76-78). El TGN Bàsquet es posava per davant en el marcador per primera vegada i no va cedir les regnes fins al final.