El sènior no pot amb un Draft Gramenet superior i encaixa la quarta derrota consecutiva (55-66)

Updated: abril 13, 2019

No hi ha manera. L’equip sènior del TGN Bàsquet no troba el camí cap a la victòria i ja suma quatre derrotes consecutives. El conjunt lila ha perdut aquest vespre contra un bon rival, el Draft Gramenet, un equip que ocupava la cinquena posició de la classificació general abans d’aquesta jornada i que encara lluita per accedir a la final a quatre, de la qual ara el separen dos triomfs després de la derrota del CB Lleida  a la pista del Basket Almeda (77-52). El TGN Bàsquet, en canvi, s’ha complicat la vida de mala manera. La derrota d’avui l’allunya de la permanència directa i ara, si vol continuar jugant a Copa Catalunya la temporada vinent, haurà de superar, previsiblement, una promoció de descens al millor de tres partits. Aquest seria el mal menor perquè el descens directe també amenaça l’equip tarragoní perquè el Sant Fruitós té un triomf menys que el TGN Bàsquet però amb l’average a favor seu. Queden quatre jornades i tot pot passar, però el calendari de les liles no és gens engrescador: sortides a la pista del líder, Viladecans, i del CB Lleida (tercer), i rebrà a CEJ L’Hospitalet (setè, tot i que amb un partit menys) i Bencriada (cuer, ja descendit).

Superades

El partit ha estat, durant molts minuts, un monòleg de les visitants. El Draft Gramenet ha demostrat perquè es troba a les portes de la final a quatre i de bon començament ha marcat la seva llei. Així, un parcial de 0-7 de sortida semblava que posaria les coses molt fàcils a les de Santa Coloma de Gramenet, però un parell d’accions ràpides de Pascual i Peña han aturat el cop inicial rival (4-7). Amb tot, el Draft ha continuat igual i gràcies a un triple (el segon en menys de cinc minuts de joc), ha tornat a obrir forat (6-14) i això ha obligat el tècnic local, Juan Carlos Arjona, a demanar temps mort una mica més tard (11-18, 3:59 pel final del primer quart).

El Draft Gramenet anotava amb molta facilitat, cada atac era cistella, però arran del temps mort d’Arjona les coses han canviat. El TGN Bàsquet s’ha mostrat més agressiu, defensant a tota la pista, fent dos contra un en la sortida de pilota rival i això li ha permès dificultar l’atac de l’adversari i, a més, recuperar pilotes i anotar en transició (15-18 al final del primer quart).

Aquesta dinàmica s’ha mantingut durant el segon període. En un partit en què els referents ofensius de les tarragonines no han estat massa inspirats, una de les capitanes, Laura Vilamajor, ha agafat la batuta ofensiva i ha fet un dels millors partits amb la samarreta lila des que juga a Copa Catalunya. La gran de les germanes Vilamajor ha anotat els quatre triples del seu equip (en una bona sèrie de 4/6) per un total de 25 punts. Gairebé la meitat de tot el TGN Bàsquet. De la mà de Vilamajor en atac i de la bona feina en defensa —tot i la inferioritat física de les locals, les jugadores liles s’han deixat la pell a la pista—, el TGN Bàsquet ha igualat el partit (22-24 a 4:18 del descans) en diferents moments (27-28 a 2:04) però no han estat capaces de capgirar el resultat i això, al final, es paga. Un triple de les visitants ha servit perquè el Draft Gramenet arribés al descans amb un petit avantatge (29-31) i això li ha atorgat la confiança necessària per endur-se el triomf més endavant. El TGN Bàsquet havia estat capaç d’encaixar només 15 punts en 15 minuts mentre que en els primers 5 minuts de partit n’havia encaixat 16.

A la represa, el TGN Bàsquet ha patit la bona sortida de les visitants que, amb un parcial de 0-8, deixaven en no res la feina feta per les tarragonines durant tres quartes parts de la primera meitat. Només Laura Vilamajor s’entossudia a no donar el seu braç a tòrcer i amb un altre triple es rebel·lava a la superioritat rival (32-39 a 6:11 pel final del tercer quart). Però el Draft no ha volgut repetir els errors de la primera meitat. Un cop vist que les llençadores locals no tenien el dia (excepte Laura Vilamajor, clar), les visitants han situat una zona per defensa millor Hughes i així han aconseguit el màxim avantatge, 34-48, a 3:20 del final del període. A partir d’aleshores ha estat voler i no poder. La diferència gairebé sempre s’ha mogut per sobre dels deu punts (45-56, 4:30 pel final del partit) i el mur que suposava el desavantatge ha desanimat a gran part de les tarragonines que, tot i això, han continuat lluitant. La derrota ha estat inevitable i ara, quan només falten quatre partits pel final de la fase regular, caldrà refer-se per jugar una temporada més a la màxima divisió del bàsquet femení català.