El sènior rep el CEJ l’Hospitalet en un altre partit crucial per mantenir la categoria (diumenge, 17.30 h)

By
Updated: maig 4, 2019

Penúltim partit de la fase regular i tot està per decidir encara. El sènior del TGN Bàsquet rep demà diumenge (17.30 h) un rival de la part mitjana de la classificació, el CEJ l’Hospitalet (vuitè, 14 i 14), en un partit cabdal per a continuar fora de les places de descens directe. Les liles, tretzenes (10 i 18), van escapar de les tres últimes posicions que condemnen al descens a Primera Catalana dimecres passat després de vèncer el Bencriada (61-52). Però aquesta victòria no és definitiva. Queden dos partits de la lliga regular i el TGN Bàsquet només té un triomf de marge sobre el Sant Fruitós (catorzè i primer equip en posició de descens) i està empatat a 10 victòries amb Joventut Les Corts (dotzè) i amb només un triomf menys que el Grup Barna (onzè).

Els equips que acabin entre la posició desena i tretzena (ambdues incloses) jugaran la promoció de descens. El TGN Bàsquet ja sap que haurà de jugar aquesta promoció però encara no coneix rival ni si tindrà factor pista a favor o en contra (ara mateix, en contra).La bona notícia és que el TGN Bàsquet depèn d’ell mateix per a no descendir directament. Si l’equip que entrena Juan Carlos Arjona guanya els dos partits que li queden (demà contra CEJ l’Hospitalet i el cap de setmana vinent a la pista del CB Lleida), no baixarà automàticament, però necessita no relliscar per no veure amenaçada la situació de promoció.

El calendari dels quatre equips implicats és:

TGN Bàsquet: CEJ l’Hospitalet (c)* i CB Lleida (f)

Sant Fruitós: Roser (c) i Draft Gramenet (f)

Grup Barna: CN Terrassa (f) i Almeda (c)

Joventut Les Corts: Bencriada (c) i Femení Sant Adrià B (f)

*c: casa; f: fora

Tant TGN Bàsquet com Sant Fruitós tenen els rivals més difícils en general. Veient la igualtat a la classificació, el factor average s’ha de tenir en compte. A títol particular, el TGN Bàsquet té l’average perdut amb Joventut Les Corts i el Sant Fruitós, i guanyat amb el Grup Barna. Però també hi poden haver triples empats o, fins i tot, quàdruple empat. Si fos així, en un empat entre els quatre equips del llistat anterior, Sant Fruitós i Joventut Les Corts se salvarien, i el Grup Barna seria el principal perjudicat en tenir l’average particular perdut amb TGN Bàsquet.Si hi hagués un triple empat entre Sant Fruitós, TGN Bàsquet i Joventut Les Corts, les tarragonines serien les perjudicades i perdrien la categoria. Els resultats d’aquest cap de setmana seran, per tant, clau.

«Arribem bé al partit, el fet de patir l’altre dia crec que ens ha beneficiat perquè vam saber patir per guanyar i això, ara, en el moment de la temporada que estem, és important», diu Juan Carlos Arjona, que avisa del potencial exterior de l’Hospitalet: «Serà un rival molt difícil, que juga molt bé en l’un contra un i és l’equip que més triples anota de la lliga. Hem de tenir un bon nivell defensiu i saber trobar els avantatges en aquells aspectes dels jocs que som superiors». El tècnic té el dubte d’Anna Garcia, que ahir no va poder entrenar per problemes físics.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *