El Tarragona Fem Bàsquet començarà la lliga a casa contra el Cerdanyola

By
Updated: agost 5, 2016

El Tarragona Fem Bàsquet començarà la temporada oficial de Copa Catalunya Femenina 2016/2017 a casa, al pavelló del Sagrat Cor, contra el Cerdanyola, un dels equips potents de la categoria, el 17 de setembre. Amb tot, el tècnic Albert del Rey assegura que, a priori, el grup on jugarà el seu equip és més favorable que la temporada anterior. «Cal ser prudents. Els equips no han acabat de confeccionar les seves plantilles, nosaltres tampoc, així que és difícil fer previsions. Amb tot, si mirem els noms dels equips i fem servir la temporada passada com a referència, podem dir que el grup és prou bo per a nosaltres».

El conjunt lila jugarà la primera fase del campionat, 18 jornades, del 17 de setembre a l’11 de febrer de 2017 contra els integrants del grup 2 que són Cerdanyola, Mataró, Arenys, CN Terrassa, JET Terrassa, SESE, Granollers, Femení Club Barcelona i Igualada.«Hi ha una mica de tot, Cerdanyola i Barça són equips molt potents. De fet, les blaugrana ja van voler aconseguir una plaça a Lliga Femenina 2 aquest estiu i no ho van aconseguir. Tenen un gran potencial, volen pujar i a la banqueta hi ha Mateo Rubio [un tècnic molt reputat fa uns anys a les lligues de la Federació Espanyola de Bàsquet, fent-se un nom a l’Hospitalet de LEB Or]. També és veritat que hi ha dos equips que acaben d’ascendir, Igualada i CN Terrassa i poden patir al començament». El Tarragona Fem Bàsquet jugarà la segona jornada a la pista de l’Arenys —«un equip que coneixem bé de l’any passat i en què si continua la seva pivot Kovacevic i nosaltres no trobem una interior potent, tindrem moltes dificultats»—, després rebrà el Granollers, visitarà el CN Terrassa —«poden notar els nervis de l’inici de temporada»— i rebran el Barça a la cinquena jornada. «Si guanyem a Arenys, Granollers i CN Terrassa serà un bon inici per a nosaltres», diu Del Rey.

Canvis importants en la competició

Enguany, però, hi ha un canvi molt important en el sistema de competició que pot alterar l’estratègia dels diferents equips. Fins ara, la competició s’estructurava en dos grups, els 5 primers de cadascun jugaven una segona fase per l’ascens i, per tant, certificaven matemàticament la permanència el mes de febrer. Els quatre primers classificats d’aquest grup jugaven una Final a 4 per ascendir a Lliga Femenina 2. La resta de conjunts de la primera fase, els cinc últims equips de cada grup, s’enfrontaven en una segona fase en què els dos últims perdien la categoria de forma directa i els equips classificats entre la cinquena i la vuitena posició jugaven una fase de permanència al millor de tres partits. Per tant, baixaven a Primera Catalana Femenina 4 equips. Aquesta temporada en seran 5. La Federació Catalana de Bàsquet vol que el curs 2018/2019 hi hagi una competició de 16 equips —en lloc dels 20 actuals—en un sol grup.

Així, baixaran de forma directa els tres últims classificats del grup de permanència, és a dir, el vuitè, novè i desè classificats.  Es continuaran jugant dues eliminatòries de permanència però, i el gran canvi ve aquí, un dels equips implicats serà del grup d’ascens. Així, l’últim classificat del grup dels equips que jugaran per pujar a Lliga Femenina 2, jugarà per evitar el descens contra el setè classificat del grup de permanència i ho farà, a més, amb el factor pista en contra. «Jo ho veig bé. Sempre hem dit que els equips que aconseguien classificar-se per jugar en el grup de dalt, d’ascens, ja tenien la feina feta. Excepte els quatre o cinc que tenien plantilles potents i ambició per ascendir, la resta es deixava anar i la competició es devaluava. Ara, hi haurà lluita perquè ningú voldrà quedar últim i haver de jugar per la permanència amb el factor pista en contra», diu Albert del Rey.

Com en temporades anteriors, els resultats de la primera fase compten a la segona sempre que s’hagin produït contra rivals que jugaran en el mateix grup. Per exemple, si el Tarragona Fem Bàsquet acaba jugant en el grup de permanència —com la temporada passada— només les victòries contra els equips del seu grup en la primera fase i que ara juguin en el mateix grup que ell comptaran.

 

CALENDARI TEMPORADA 2016/2017

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *