El Tarragona Fem Bàsquet fa per moments el millor joc del curs, tomba l’Arenys i li guanya l’average particular (60-39)

Updated: abril 16, 2016

Havien de guanyar i ho van fer. El Tarragona Fem Bàsquet va exhibir per moments el millor joc del curs i va escombrar l’Arenys a l’inici i al final del matx, quan va demostrar que és un equip en alça i que, potser, necessitaria que aquesta segona fase s’allargués una mica més per tal d’evitar el playoff de descens.

Ara per ara, evitar l’eliminatòria de descens no és gens fàcil. Cal que l’Arenys perdi un altre partit —a igualtat de victòries, el Tarragona Fem Bàsquet sortiria guanyant perquè té l’average particular del seu costat (47-45 en la primera volta)— i que l’Hospitalet perdi els dos que li queden —avui ha guanyat el líder, el Granollers—. Totes aquestes càbales només són vàlides si les noies d’Albert del Rey aconsegueixen la victòria en les dues jornades que resten —a casa contra Sant Fruitós i a la pista del Sant Nicolau—. Amb tot, la victòria d’avui era imprescindible si es volia continuar somiant amb la permanència automàtica, que encara és possible.

El matx va tenir dues fases ben diferenciades. El començament del Tarragona Fem Bàsquet va ser esplèndid, de cine. Les noies de Del Rey van fer un parcial de 8-0 en 2 minuts i de 17-2 en 5 minuts i mig de joc. La pressió a tota la pista de les locals va ser angoixant, insuperable per un Arenys que va estar absolutament perdut a la pista (17-4 primer període).

Les coses, però, van canviar de forma substancial en el segon quart. De fet, havien començat a canviar a l’equador del primer període. L’anotació local, molt fluida gràcies a les recuperacions de pilota en camp contrari, es va deixar de produir i l’Arenys, a poc a poc, va anar agafant confiança i retallant diferències. El mal moment de l’equip lila va durar molt, massa, i el marcador es va tancar al descans amb un preocupant 21-20. O sigui, el Tarragona Fem Bàsquet va anotar 4 punts en 14 minuts i mig i l’Arenys, buscant sempre la seva jugadora referència, Kovacevic (11 punts en total), i Gibert (també 11), l’altra pivot gran de les visitants. Per tant, un parcial de 4-16.

El joc lila estava bloquejat. Les rotacions que va fer Albert del Rey al final del primer període van trencar el ritme de joc del seu equip, que va trigar a recuperar l’alegria ofensiva. Amb tot, el Tarragona Fem Bàsquet va mantenir el tipus en defensa. L’actitud de les noies tarragonines va ser encomiable, res a dir, i això va permetre, a mesura que passaven els minuts, recuperar el joc de l’inici del matx.

IMGP6345(1) - copia.m

Arrecerades en les dues jugadores indispensables de l’equip, Pascual i Fouty, el conjunt lila va tornar a guanyar terreny. Cada rebot es lluitava com si fos de vida o mort i les ajudes al pal baix sobre les dues pivots rivals eren decisives per aturar la font d’anotació de l’Arenys. Amb tot, les visitants van trobar la línia de 6,75 en dues ocasions i, per primera vegada en el partit, l’Arenys es va posar per davant en el marcador (23-25). Com si es tractés d’un mecanisme automàtic, el Tarragona Fem Bàsquet, arran d’això, es va despertar i va fer un parcial de 15-0 en 6 minuts que va tornar a obrir les portes de la victòria (38-25 a 52 segons del final del període).

L’últim quart va ser per gaudir. El Tarragona Fem Bàsquet es va treure la pressió de sobre i va trobar el camí a cistella tot i la defensa en zona rival. La circulació de pilota va ser ràpida i, a més, es va trobar, per fi, el tir exterior. Núria Vilamajor va estar molt inspirada amb 3 triples de 5 intents i això va ser decisiu pel resultat final. Les diferències es van anar fent cada vegada més grans i l’Arenys només recorria a pilotes interiors, però les seves jugadores ja estaven molt cansades, mentre que el ritme de les locals era frenètic i, al final, la màxima diferència va ser de 23 punts (60-37), coincidint gairebé amb el so de la botzina.