El Tarragona Fem Bàsquet B mostra una millora evident i frega el triomf contra el Joviat (58-64)

By
Updated: febrer 13, 2016

Així sí. Jugant d’aquesta manera el Tarragona Fem Bàsquet B no tindria l’apartat de victòries a zero i podria aspirar seriosament a mantenir la categoria. L’equip que entrena Fernando Arias va perdre, sí, però ho va fer d’una manera honrosa, honesta, per sentir-se orgullós d’un conjunt que necessitava la victòria com l’aire que respira però que perdent d’aquesta manera pot alimentar una mica l’esperança en fer un final de temporada digne.

El Joviat és un equip que fins aquesta jornada ocupava la vuitena posició i havia guanyat vuit partits, és a dir, no era qualsevol cosa, i el Tarragona Fem Bàsquet B va demostrar que pot competir d’igual a igual. Aquest últim punt, aquest matís, és important perquè per un equip que ha perdut els 18 partits que ha disputat, la força mental i l’autoestima ja ha minvat de tal manera que pot ser difícil de trobar, per molt que es busqui. Aquest vespre l’han trobat. El matx contra el Joviat pot ser el primer pas per veure un altre sènior B, un equip que confiï en les seves possibilitats i que no s’enfonsi a les primeres de canvi. Aquest vespre, quan semblava mort, va trobar aquell pundonor que necessitava i que va redescobrir fent feliç a un públic acostumat a patir i que ahir, per primera vegada en tot el curs, va acomiadar l’equip amb aplaudiments. S’ho van merèixer.

El partit va seguir el guió de tot el curs: relatiu bon inici del Tarragona Fem Bàsquet B que perd el control del matx a mesura que passen els minuts i el seu rival acaba agafant un avantatge important per sentenciar còmodament (28-45 a 7:29 pel final del 3Q).

Les noies d’Arias, però, van fer cas al seu entrenador, que en la prèvia del matx demanava més encert en el llançament. Així, en els dos primers quarts, el Tarragona Fem Bàsquet B va anotar 3 triples (4 en tot el matx) i es mostrava més decidit de cara a cistella. Per contra, la feblesa en el rebot defensiu va ser un llast durant tot el matx i en els minuts finals va ser el responsable de la derrota lila.

El Joviat, per la seva banda, va saber explotar les seves virtuts, amb les exteriors Ribera i Vila i la pivot Romeu al centre de la zona. En els moments de gran domini -per gran encert- visitant, es va tèmer per la fragilitat mental de les locals que, però, en un atac de rauxa, van tenir la victòria a tocar. Així, els deu últims minuts van ser molt emocionants perquè el Tarragona Fem Bàsquet B retallava diferències a poc a poc (del 45-60 a 7:40 del final al 58-62 i pilota de les locals a 11 segons pel final del matx). Però no hi havia més temps. La reacció va ser encomiable però va arribar una mica tard, llàstima.

La remuntada no va ser possible perquè en els moments decisius el Tarragona Fem Bàsquet B va cedir massa rebots, va fallar tirs lliures i va precipitar-se en alguna acció ofensiva. Amb tot, el partit d’aquest vespre pot suposar un punt de partida, de fugida d’un calvari que ja fa massa temps que dura.

 

TARRAGONA FEM BÀSQUET B    58

JOVIAT   64

TARRAGONA FEM BÀSQUET B:  Cabré (13), Piñol (4), Garcia (14), Maluenda (2), Zerouali (5) -cinc inicial- Pascual (4), Vidal, Pocino (10), Martínez (2), Tibau (1) i Tierno (3). 4 triples: Piñol, Garcia, Tierno i Cabré. 12/23 tirs lliures. 19 faltes. Eliminada: Pascual (40′).

JOVIAT: Ribera (15), Valls (9), Romeu (9), A. Freixas (4), Pla (4) -cinc inicial- Estany, Tisserano, Vila (16), M. Freixas (4) i Martí (3). 6 triples: Valls i Ribera (2), Vila i Martí. 8/15 tirs lliures. 24 faltes. Eliminades: A. Freixas (39′) i Vila (40′).

PARCIALS: 12-19, 16-21, 13-18 i 17-6.

ÀRBITRES: Arnillas i Rivas.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.