El Tarragona Fem Bàsquet no pot amb el líder i encaixa la primera derrota en cinc partits (53-38)

Updated: abril 22, 2017

El Tarragona Fem Bàsquet no ha pogut donar la sorpresa a la pista del líder i ha caigut contra el CEJ L’Hospitalet en un partit dominat pel conjunt local des de l’inici. Les noies que entrena Albert del Rey no han fet una bona posada en escena i això ha condicionat la resta del matx, en què les tarragonines han anat sempre a remolc. La derrota d’avui converteix en imprescindible la victòria a les dues últimes jornades (a la pista del Safa i a casa amb el Tordera) si es vol evitar la promoció de descens.

Tot i la importància del matx, les jugadores del conjunt lila no han sortit amb la tensió necessària per competir contra el líder. El Tarragona Fem Bàsquet ha estat molt imprecís i ha perdut 10 pilotes en els primers deu minuts, un fet que ha resultat cabdal perquè l’Hospitalet ha obert una escletxa en el resultat que ha sabut mantenir i a estones ampliar durant el matx (19-7 al final del primer quart).

Les tarragonines han superat la pressió a tota la pista del seu rival però un cop a camp ofensiu s’han bloquejat, no han tingut idees i no han estat prou agressives per buscar la cistella contrària. A més, el Tarragona Fem Bàsquet s’ha perdut en protestes estèrils contra la parella arbitral (Marin i Viedma) i això encara ha descentrat més les visitants que han arribat a perdre per 21 punts (30-19, minut 15). En aquest clima de desorientació, Ona Fort ha vist com es carregava amb 4 faltes en 15 minuts després de rebre una tècnica i les sensacions eren molt negatives, fent preveure una derrota molt contundent. Un parell de triples (Ferrús i Laura Vilamajor) i un final de segon quart amb una mica més de rauxa ha permès minimitzar els danys (32-17 al descans; només 3 de valoració de tot l’equip després d’aquests dos primers períodes).

A la represa, el Tarragona Fem Bàsquet ha sortit amb un altre aire i ja no ha estat tan malament com en els primers 20 minuts —«han estat els pitjors dos quarts de tota la temporada», ha dit Albert del Rey— i ha plantat cara, tot i que no ha pogut retallar diferències (46-31 final del tercer quart). Les tarragonines continuaven massa tímides en atac i l’Hospitalet es mostrava còmode amb una diferència al voltant dels 15 punts a favor seu.

Els últims deu minuts han mantingut la tònica del tercer quart i la victòria ha estat una utopia per un equip que, això sí, s’ha refet del mal inici però en què el desavantatge dels dos primers períodes l’ha condemnat a la derrota.