El Tarragona Fem Bàsquet perd contra el Granollers tot i el gran partit de Fouty (54-52)

Updated: febrer 20, 2016

El Tarragona Fem Bàsquet va perdre el primer partit de la segona fase del campionat, en el grup que lluita per la permanència, a la pista del Granollers (54-52). El conjunt que entrena Albert del Rey va desaprofitar una gran oportunitat de sumar un triomf que trenqués la mala ratxa de derrotes que acumula l’equip, quatre consecutives i només una victòria (en la jornada 15 de la primera fase, contra el Ploms 76-64) en els últims 11 partits.

L’equip lila va fer, per moments, un gran partit, amb una gran solidesa defensiva, que combinava la pressió a tota la pista i la defensa en zona en atac estàtic rival i, a més, amb un estilet ofensiu de primera magnitud, la pivot nord-americana Livy Fouty, que va fer un dels millors partits amb la samarreta de l’equip tarragoní després de sumar 23 punts i agafar 16 rebots per una valoració final de 31.

Malgrat tot, una zona 2-3 plantejada pel Granollers a la meitat del tercer període (25-34, minut 14) i els nervis de les visitants, van capgirar la dinàmica d’un partit marcat per dues dades clau: els triples i els tirs lliures. El Granollers va aprofitar les badades defensives del Tarragona Fem Bàsquet per anotar 7/20 triples, mentre que el conjunt lila no va estar encertat i va fer només 2/13. Amb tot, la dada més decisiva van ser els tirs des de la línia de personal. Les noies que entrena Albert del Rey van fer una estadística inferior al 50% d’encert (12/25) i això les va condemnar, tenint en compte que el partit es va decidir només per 2 punts. No cal deixar de banda les pilotes perdudes, 20, tot i que el Granollers en va perdre 18.

Bona arrencada. El Tarragona Fem Bàsquet va sortir molt fort i va marcar un parcial de 2-11 gràcies a la seva activitat defensiva. La mala sort, però, va fer acte d’aparició perquè Laia López, que feia 19 segons que estava a la pista, va caure lesionada per un esquinç de turmell i no va tornar a jugar. El Granollers va encaixar bé el cop inicial del rival, va mantenir la serenor i va ser capaç de moure la pilota amb criteri, trobant bones posicions de tir i aprofitant els rebots ofensius que capturava (11-11). El segon quart també va ser bo de les tarragonines, però quan havien tornat a obrir forat (11-17), una sèrie de pilotes perdudes en forma de dobles i passes, va mantenir el rival en el partit (25-25 al descans).

El tercer quart va ser molt semblant al primer. El Tarragona Fem Bàsquet va sortir molt fort i va deixar el marcador en 27-36 al minut 25. Aleshores, el Granollers, ja havia decidit situar una zona 2-3 que li va permetre fer un parcial de 10-0 en 5 minuts (37-36 final del tercer quart).

El perímetre va ser decisiu. L’última jugada de les locals en el tercer període va ser un triple i van començar el quart de la mateixa manera, més una cistella de dos (42-36 a 8:30 del final del partit). Amb tot, el Tarragona Fem Bàsquet va refer-se i va igualar el matx a 44 punts. Altre cop un triple del Granollers, va posar les coses molt difícils però les visitants van lluitar fins al final. Així, amb 54-52 i més de 4 segons per jugar-se, el Granollers va fallar dos tirs lliures, el rebot, a mans tarragonines, no va ser aprofitat i el tir que podia haver atorgat la victòria, va ser fora de temps.