El Tarragona Fem Bàsquet pot sumar un altre triomf per la segona fase si venç el SESE

By
Updated: febrer 3, 2016

Quan semblava que la sort de la primera fase ja estava tirada després de la derrota a casa contra l’Hospitalet 43-58, la providència dóna una nova oportunitat al Tarragona Fem Bàsquet per passar a la segona fase amb una altra victòria, la tercera, i, un fet important, poder guanyar, a més, l’average.

El conjunt lila visita aquest dissabte la pista del SESE (19.45 h), un conjunt que s’ha passat gran part de la competició en el grup de dalt, el que juga per l’ascens (del primer al cinquè classificat). De fet, si algú consulta la web de la Federació Catalana de Bàsquet, veurà com l’equip barceloní ocupa la cinquena posició però això és, de fet, irreal perquè el SESE està empatat amb el Grup Barna a victòries i derrotes (8 i 9) i aquest últim té l’average particular guanyat.

El Grup Barna va vèncer el SESE a domicili en la primera volta, a la jornada 8, per 53-56 i el cap de setmana passat va tornar a guanyar, aquest cop a casa, per 71-66. Per què la Federació Catalana de Bàsquet manté, doncs, el SESE com a cinquè classificat i el Grup Barna com a sisè? Perquè no aplica els averages particulars fins al final de la competició, un cop acabada l’última jornada. Així, el SESE ara es troba per damunt del Grup Barna perquè la diferència de punts general és més gran al seu favor (+5, per +3 del Grup Barna). Amb tot, en cas d’empat a triomfs, el Grup Barna serà cinquè i el SESE sisè. O el que és el mateix, el Grup Barna aconseguirà la permanència i lluitarà per l’ascens i el SESE haurà de jugar per mantenir la categoria. Cal recordar que en la segona fase del campionat les victòries que s’han aconseguit contra rivals directes, és a dir, equips que jugaran al mateix grup (per pujar o no baixar), compten, però es desestimen els altres resultats.

Aquesta jornada, l’última de la primera fase, el Grup Barna juga a la pista del Bencriada, setè classificat, amb un balanç de 7 victòries i 10 derrotes (diumenge, 19 h). El Bencriada va perdre per 25 punts en la primera volta (75-50), però si venç el Grup Barna pot condemnar el conjunt barceloní al grup del descens i, per tant, passar a la segona fase amb un triomf més al sarró, sempre i quan el SESE guanyi el Tarragona Fem Bàsquet. Per què, doncs, si hi ha quatre equips implicats (Tarragona Fem Bàsquet, SESE, Grup Barna i Bencriada) en una lluita semblant, no es juguen els partits el mateix dia i a la mateixa hora?

Si el Bencriada guanya el Grup Barna i el Tarragona Fem Bàsquet venç el SESE, hi haurà un triple empat a 8 victòries i 10 derrotes entre Grup Barna, SESE i Bencriada. En aquest cas, el Grup Barna quedaria en cinquena posició i, per tant, jugaria per l’ascens.

Així doncs, el Bencriada jugarà per evitar el descens i només pot aspirar a vèncer el Grup Barna i passar, d’aquesta manera, amb una victòria més a la segona fase. En cas de derrota, el Grup Barna també pot quedar cinquè i jugar per l’ascens sempre i quan el Tarragona Fem Bàsquet venci el SESE.

En la primera volta, l’equip lila va perdre al Sagrat Cor per 47-52. Una victòria a la pista de les barcelonines condemnaria el seu rival a jugar per evitar el descens i, per tant, la victòria seria molt valuosa perquè computaria per la segona fase independentment del que fessin Bencriada i Grup Barna. Si el Tarragona Fem Bàsquet guanyés per més de 5 punts aconseguiria, a més, l’average particular, un triomf doble que deixaria molt bon regust de boca i el fet de començar la segona fase amb grans sensacions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.