El TGN Bàsquet cancel·la definitivament l’edició d’enguany del Torneig de Cambrils

By
Updated: maig 14, 2020

No hi haurà Torneig de Cambrils aquest 2020. Malgrat l’ajornament anunciat el passat 21 de març en el qual el campionat es passava a celebrar de l’1 al 5 de juliol (inicialment s’havia de fer entre el 3 i el 8 d’abril), el club lila ha decidit cancel·lar definitivament el Torneig a causa de la situació actual arran de l’epidèmia de coronavirus. Malgrat que la demarcació de Tarragona va entrar en la Fase 1 del desconfinament aquesta setmana i que sembla que la resta del país ho anirà fent pròximament, els dirigents del TGN Bàsquet consideren que no és prudent organitzar un campionat que reuneix 1.000 jugadors d’arreu de la demarcació, Catalunya, l’estat i part d’Europa.

Un dels punts forts del Torneig de Cambrils és l’experiència que viuen els joves esportistes a l’hora de conviure amb jugadors i jugadores de la seva mateixa edat, allotjant-se tots en un mateix hotel. Ara, i a causa de les característiques de l’epidèmia, el TGN Bàsquet ha decidit, en un exercici de responsabilitat, no fer el Torneig i preservar d’aquesta manera la salut de tots els participants. «No volem córrer riscos de cap mena i, tot i que inicialment vam ajornar el Torneig, veiem que l’evolució de l’epidèmia va a un ritme molt més lent de què es podia pensar inicialment. Estem tristos per haver d’ajornar el campionat, un dels signes d’identitat del club i principal emblema, però creiem que fem el millor per a tothom. Vull agrair públicament la col·laboració de l’Ajuntament de Cambrils, del Grup Arbó i, sobretot, l’interès dels clubs participants que han estat esperant fins a última hora la nostra decisió. Tothom volia venir però enguany no ha pogut ser, tornarem l’any vinent amb energies renovades», diu Iñaki Liarte, màxim responsable del Torneig de Cambrils i vicepresident del TGN Bàsquet.

Es trenca, d’aquesta manera, una sèrie de 16 edicions seguides en què el Torneig de Cambrils —mereixedor de reconeixements i també premis per la seva bona organització— ha anat creixent de forma exponencial, no només en participació, sinó també en la qualitat dels equips que han competit en un campionat de cinc dies de durada que omple la ciutat de Cambrils de bon bàsquet. De fet, les últimes edicions del Torneig han anat trencant rècords de participació. Així, l’any 2018 es va assolir el nombre màxim de participants, amb 80 equips inscrits, una xifra que el comitè organitzador del club lila ja va considerar límit per oferir un torneig de qualitat. L’any passat el nombre de participants va ser de 79. Enguany, a principis de febrer la llista ja ascendia a 66 equips i tot semblava indicar que es tornaria a arribar a la màxima capacitat. No serà possible.

El club ja treballa en l’edició de l’any vinent sense descartar que, si la situació actual ho permet, es pugui fer alguna mena de campionat de pretemporada a Cambrils.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *