El TGN Bàsquet competirà amb tres equips en la màxima divisió del bàsquet català en les categories júnior, cadet i infantil femenina

By
Updated: febrer 24, 2021

La competició arriba al pavelló del Sagrat Cor i no només per al sènior femení, primer equip del TGN Bàsquet i que iniciarà la seva lliga el pròxim 6 de març a la pista del CB Roser. Així, tres equips del club disputaran les lligues de les màximes divisions de les seves categories, és a dir, les Preferents, que ara, i tal com ha passat amb el sènior amb la Copa Catalunya, canvien el seu nom per estar sota el paraigua de la federació espanyola. Aquest curs, aquestes lligues es diuen, respectivament, Campionat d’Espanya Júnior Femení, Campionat d’Espanya Cadet Femení i Campionat d’Espanya Infantil Femení. Els conjunts del TGN Bàsquet que competiran entre l’elit del bàsquet català són, seguint l’ordre esmentat abans, el Júnior Preferent, el Cadet Femení 05 A i l’Infantil Femení Preferent. Els seus tècnics són Pau Robert, Albert del Rey i Agustí Oriol, respectivament.

El júnior debutarà, però, el 13 de març perquè forma part d’un grup de tres equips i en la primera jornada li ha tocat descans. En el debut, l’esmentat dia 13, jugarà al Sagrat Cor contra el Joviat A (16 h). L’altre rival del grup és el Lima Horta. Per la seva banda, el cadet 05 A debutarà a la sempre complicada pista del Femení Sant Adrià A el 6 de març a les 18 h. En el seu grup també hi ha el CN Sabadell A i el GEiEG Uni Girona. Finalment, el conjunt infantil femení rebrà el SESE el 6 de març a les 12.45 h. L’altre rival del grup (només hi ha tres equips) és el Draft Gramenet Negre.

Els sistemes de competició de les tres categories són pràcticament idèntics. En júnior i cadet hi ha 7 grups, mentre que a l’infantil n’hi ha 6. En aquestes tres lligues hi ha sempre dos grups pels equips que militen en la categoria A (la més alta). Els equips del TGN Bàsquet de categoria júnior i infantil en aquesta nova Preferent anomenada ara Campionat d’Espanya, formen part dels grups de categoria B, i han de quedar primers del seu grup en aquesta fase prèvia si volen aspirar a jugar en una segona fase pel campionat de Catalunya. Si no, jugaran l’anomenada Copa Federació amb la resta d’equips que no s’hauran classificat pel títol. El sistema de competició d’aquesta Copa Federació encara no s’ha detallat. Per la seva banda, el conjunt cadet, que militarà en un dels dos grups de categoria A, després de la fase prèvia, si no queda entre els tres primers classificats del seu grup, disputarà una segona fase amb els primers dels grups B on encara podria classificar-se pel títol. Si no és així, jugarà també la Copa Federació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *