El TGN Bàsquet confirma el seu gran estat de forma i apallissa el líder, el CB Roser (68-43)

Updated: abril 17, 2021

Idil·li amb els resultats i, sobretot, amb el joc. El conjunt Sènior femení del TGN Bàsquet ha confirmat que es troba en un gran moment de forma —el millor des que va arribar Víctor Neila a la banqueta lila— i ha derrotat amb contundència el líder, el CB Roser, que fins ara havia guanyat els quatre partits que havia disputat. Les jugadores tarragonines, que sumen d’aquesta manera el tercer triomf seguit, s’han tret l’espina de la primera jornada, quan van perdre contra les barcelonines en un partit que tenien dominat i que van deixar escapar després d’un fatídic tercer quart (14-1, aquell dia). El TGN Bàsquet també guanya el basket average amb el CB Roser perquè a l’anada va perdre per 7 punts (45-38).

En el partit d’avui, el TGN Bàsquet ha estat molt superior al seu rival. Des de l’inici i fins al final. Ha estat un partit excel·lent de les liles que la setmana passada ja van guanyar el Safa Claror per 30 punts de diferència (65-35). Avui, el repte era encara més difícil. El CB Roser arribava al Sagrat Cor invicte en les quatre jornades disputades. Es tracta d’un equip amb molta experiència a la categoria, acostumat a acabar classificat a la part mitjana de la taula. Era, per tant, un adversari molt perillós. Però el TGN Bàsquet l’ha anorreat completament. La defensa tarragonina, a estones individual i a estones en zona, ha funcionat com un rellotge i en atac l’equip ha jugat amb molt ordre i criteri. La primera escletxa s’ha vist en el primer quart (13-7, a 4:40 pel final del període). Un temps mort del CB Roser ha tallat el joc ascendent de les locals i ha ajustat una mica el marcador al final (19-17).

En el segon quart, però, ja s’ha vist que el TGN Bàsquet es troba un esglaó per sobre. Les jugadores tarragonines han exhibit minuts d’un gran nivell de bàsquet en un equip on tothom que entra, suma. Han estat minuts de molt bon joc de la júnior Sara Torruella, que ha anotat 5 punts (triple inclòs) i ha agafat 3 rebots ofensius en un tres i no res. Torruella va debutar la setmana passada contra el Safa Claror. Però també cal destacar Judit Garcia (11 punts, 2 triples inclosos), que ha fet una gran segona meitat. Han estat minuts on Ndoli ha dominat dins la zona, on el rebot era tarragoní i on han entrat els triples que no havien entrat durant el primer quart (29-17, després d’un triple de Pascual). Era el dia del TGN Bàsquet perquè la màxima diferència ha arribat després d’un altre triple de Pasku, però gairebé des de mitja pista i en l’últim segon (39-25).

En la segona meitat, el CB Roser ha sortit més intens en defensa, mirant de retallar diferències. Inicialment ho ha aconseguit. Després de la màxima diferència, 41-25, les barcelonines han estat capaces de dificultar molt els atacs de les locals que, tot i això, han pogut mantenir una diferència per sobre els 10 punts en tot moment (44-33, 2:56 pel final del 3Q). En els últims minuts s’ha vist una altra vegada la millor versió del TGN Bàsquet. La defensa 2-3 del CB Roser, que durant alguns instants ha creat problemes a les tarragonines, no ha pogut aturar una allau de joc que ha acabat amb una cistella de Cortiella sobre la botzina després d’una recuperació de pilota.

El quart període ha estat la culminació de l’obra mestra lila. El joc coral del TGN Bàsquet ha estat massa pel CB Roser que, quan pensava que havia aturat l’ofensiva de les locals s’ha trobat amb dos triples seguits (Vadillo i Núria Vilamajor) que deixaven el marcador en 58-40. D’allí i fins al final, un monòleg del TGN Bàsquet, que apunta alt aquesta temporada.