El TGN Bàsquet, doblement premiat als Auriga Fvscvs: equip benjamí femení de 4t i el preparador físic Gerard Merino

By
Updated: octubre 7, 2019

El TGN Bàsquet va ser protagonista per partida doble en els premis Auriga Fvscvs. Un equip del club lila, el benjamí femení de 4t, i un membre de l’entitat, el preparador físic Gerard Merino, van rebre respectius guardons pels seus mèrits. Així, l’equip benjamí femení de 4t de la temporada 2018-2019 va pujar a l’escenari per recollir el premi Auriga Fvscvs 2019 per “l’equip femení en edat escolar, pertanyent a un centre escolar, AMPA o associació esportiva escolar, que hagi destacat pels seus mèrits esportius i la seva trajectòria i per haver projectat la imatge de la comarca fora del nostre àmbit”.

El benjamí femení de 4t va ser un grup que va destacar per la seva competitivitat però, sobretot, per la compenetració entre totes les jugadores. Com era un grup molt nombrós, el club lila va decidir que, tot i que totes les esportistes entrenaven juntes, competien en dos equips separats: L9 i N10. Els resultats van ser molt bons igualment. Entrenats per Montse Martí, Nacho López i Sofia Llanos, els dos equips van arribar a la final a quatre del campionat del Camp de Tarragona. El conjunt N10 va ser el campió, mentre que l’equip L9 va acabar en tercera posició. I això no va quedar aquí, sinó que l’N10 va ser campió de Catalunya en els Jocs Escolars que es van disputar a Reus.

Aquest és el segon trofeu del benjamí femení de 4t perquè el passat 11 de juny del 2019 l’equip va guanyar el premi del Consell Esportiu del Tarragonès.

Merino rep una beca per la seva tasca investigadora

El TGN Bàsquet va sortir premiat indirectament en un altre guardó. El preparador físic del club, Gerard Merino, va rebre una beca Auriga Fvscvs per l’estudi «Valoració del canvi de direcció i anàlisi mitjançant tecnologia GPS». Merino fa temps que investiga en aquest camp i, de fet, fa mesos que utilitza la tecnologia GPS per a estudiar el rendiment de les jugadores del cadet femení 04 A Preferent del qual forma part dins del cos tècnic. En la preparació de les fases per accedir a la lliga Preferent —la més alta de Catalunya en cada categoria—, un fet que finalment es va aconseguir, Merino ja va utilitzar els seus coneixements i la tecnologia esmentada, habitual en equips professionals com l’NBA.

«El projecte on vaig treballar dins de l’equip d’investigació buscava aconseguir com democratitzar l’ús del GPS en el món de l’esport. Aquest dispositiu aporta moltes dades i aconseguir que aquests aparells fossin com més senzills millor perquè arribessin a tot el món de l’esport i no només al món professional, era la nostra tasca. És una tecnologia molt útil i que permet treure més rendiment a les jugadores i exposar-les a menys lesions per càrrega de treball», va dir Merino aquest estiu en el reportatge que es va publicar a la web del TGN Bàsquet.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *