El TGN Bàsquet fitxa l’aler Marina Romeu

By
Updated: juliol 14, 2016

El TGN Bàsquet Club ha tancat el fitxatge de l’aler Marina Romeu per al projecte Tarragona Fem Bàsquet. D’aquesta manera, Romeu es converteix en la primera incorporació després que el club lila renovés el nucli de jugadores tarragonines que la temporada passada van disputar Copa Catalunya Femenina —Laura Pascal, Laura Vilamajor, Ona Fort, Laia López, Núria Vilamajor, Laura Tierno i Claudia Vadillo— i que es decidís que Anna Garcia, que el curs passat formava part del sènior B, a Primera Catalana, també fos del primer equip —Garcia va alternar els dos conjunts sèniors durant moltes fases de la temporada—.

Marina Romeu Serra (Barberà de la Conca, 5/4/1992), va començar a jugar a bàsquet als 5 anys a la seva escola per passar posteriorment a l’Associació Esportiva Montblanc. Quan feia 3er d’ESO va fitxar pel CB Valls on va jugar 7 anys, debutant fins i tot a Lliga Femenina 2, en aquell gran equip entrenat per Jordi Clavero. Posteriorment va formar part del Reus Deportiu a Copa Catalunya, on va militar una temporada. Les dues últimes campanyes ha defensat la samarreta del Reus Ploms. Ara aterra a Tarragona.

 

Arriba al club que va provocar el descens del Ploms la temporada passada [2-0 en el play-off]…

Conec l’entrenador Albert del Rey de fa molts anys. Ell sempre em deia, mig de broma, mig seriosament, que havia de jugar sota les seves ordres i, mira, aquí estic. El fet que s’hagit fet aquest projecte, d’unió pel bàsquet femení entre el TGN Bàsquet i el CBT, ha estat important també en la meva decisió.

Comentes que coneixes molt l’entrenador i, a més, en l’última temporada, vas jugar quatre partits contra el Tarragona Fem Bàsquet. Com has vist el primer any del projecte des de fora?

A banda de jugar contra el Tarragona Fem Bàsquet, també vaig veure molts partits al Sagrat Cor perquè conec moltes de les jugadores. Nosaltres [Ploms] vam poder guanyar el primer partit, però al final de la fase regular teníem baixes importants i en el play-off de descens ens vam trobar un equip, el tarragoní, que portava una molt bona sèrie de victòries. Crec que les noies, tot i no tenir molta experiència a la categoria, van demostrar que podien competir a molt bon nivell i això es va evidenciar amb la permanència.

La plantilla encara no està tancada. S’ha renovat a tot el nucli de jugadores tarragonines i ara arribes tu, però encara falten alguns elements. Com veus l’equip?

Totes les noies tenen el seu rol en aquest equip i sé que estan molt unides. Jo no vinc a prendre el lloc a ningú sinó a sumar, a aportar tot el que sé fer.

Quina seria aquesta aportació?

Destaco molt per la meva condició física, sempre intento estar en forma i, a més, puc aportar centímetres en el joc exterior. Crec que també puc aportar velocitat i prendre decisions ràpidament. El fet d’haver jugat moltes temporades a Copa Catalunya em permet tenir les idees clares en totes les fases dels partits.

Ets jove, però amb molta experiència a Copa Catalunya.

Sí, tot i que han estat els útims anys quan m’he sentit més protagonista perquè al començament sempre hi havia companyes que feia més temps que jugaven i teniem més minuts, clar.

On et farà jugar Albert del Rey? D’escorta o més en la posició de tres?

Hem parlat una mica per sobre de tot això. Dependrà de les jugadores que es puguin fitxar. Amb tot, crec que encaixaria més en la posició de tres.

Quins creus que haurien de ser els objectius?

La primera fase és clau. S’ha de tenir sort en el primer grup perquè la temporada passada, tant el Ploms com el Tarragona Fem Bàsquet van jugar en el grup més difícil, i això condiciona tota la competició. Si estem de sort podríem jugar en el grup de dalt en la segona fase i, per tant, tenir la permanència assegurada sense haver de patir. Ara, si acabem al grup de dalt, ens podem trobar equips molt bons i guanyar partits serà difícil.

Tu que fa temps que jugues en aquesta categoria, com veus la lliga?

En totes aquestes temporades no ha canviat gaire cosa. Hi ha equips que destaquen molt, que sempre lluiten per pujar a Lliga Femenina 2 i altres que són nouvinguts a la categoria. Tant pot passar que vagis a algunes pistes i rebis un correctiu o que vencis amb certa facilitat alguns rivals. La clau és no tenir por de cap rival. Si lluitem i treballem des del primer moment podem guanyar qualsevol.

 

romeuw

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *